Mustikka-pannacotta ja mantelimuru

Heinäkuun loppupuolella se alkaa, paras mustikkasesonki. Kuinka hyvältä maistuukaan marinoiduilla mustikoilla aateloitu pannacotta huolella valitun viinin kanssa.

2 h 30 min
servings 6 annosta

20.07.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

5 dl kuohukermaa

1 dl Multi-hyytelösokeria, (Dansukker)

1 tl vaniljasokeria

3 dl mustikoita

1 lime

1/2 dl limemehua

2 rkl fariinisokeria

*

Muruseos:

1/2 dl manteleita

1 dl kaurahiutaleita

2 rkl fariinisokeria

25 g voita

1/4 tl kardemummaa

Valmistusohje

1. Mittaa kerma ja hyytelösokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin puoli minuuttia.
2. Nosta kattila liedeltä ja lisää vaniljasokeri. Jaa pannacottaseos pieniin kuppeihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.
3. Raasta limestä kuori ja puserra mehu, sekoita ne sokerin kanssa. Kaada seos mustikoille ja anna mustikoiden maustua jääkaapissa pari tuntia.
4. Rouhi mantelit hienoksi. Laita kaikki muruseoksen aineet paistinpannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos karamellisoituu. Levitä murut leivinpaperille ja anna jäähtyä.
5. Murustele jäähtynyt seos hienommaksi.
6. Lisää jähmettyneiden pannacottakuppien päälle mustikat ja ripottele pinnalle muruseosta. Tarjoa pannacotta jälkiruokaviinin kanssa.

Viinisuositus:

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla