• Etusivu
  • Reseptit
  • Alkuruoka
  • Jälkiruoka
  • Pikkusyötävä
  • Kasvisruoka
  • Leivonnainen

Mustikka-homejuustopiirakka

Mustikkapiirakka voi olla myös suolaisen makea. Homejuusto sopii yllättää ja sopii hyvin yhteen mustikoiden kanssa. Päälle valutettu hunaja viimeistelee mustikka-homejuustopiirakan.

40 min
servings 6 annosta

20.07.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 pkt (400 g) rukiista piirakkataikinaa (esim. Pirkka, pakaste)

1 prk (200 g) ranskankermaa

2 rkl sokeria

4–5 dl mustikoita

125 g sinihomejuustoa (esim. Aura Gold)

1–2 rkl juoksevaa hunajaa

pekaanipähkinöitä

tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Sulata taikina ja kauli se leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi ympyräksi. Käännä piirakkapohjaan kaksinkertaiset reunat ja nipistä ne kiinni.
2. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
3. Mausta ranskankerma sokerilla. Levitä seos esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää päälle tuoreet mustikat ja murennettu sinihomejuusto. Kypsennä edelleen uunissa noin 15 minuuttia.
4. Valuta valmiin piirakan päälle hunajaa. Viimeistele pähkinöillä ja timjaminlehdillä. Tarjoa piirakka haaleana.

Viinisuositukset:

Chapoutier Bila-Haut Banyuls 2018

Alko 333956, 19,99 € (0,5 l)

Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella 2017

Alko 456224, 19,48 € (0,375 l)

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla