Ainekset
100 g voita
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl ruokosokeria
1 tl sormisuolaa
4 munaa
2 dl täysmaitoa
1 vaniljatanko, siemenet
*
Kuorrute:
100 g valkosuklaata
*
Suolapähkinä-sokeri:
2 dl suolapähkinöitä
1 rkl sokeria
1 rkl pakastekuivattuja mustikoita (esim. Kaskein )
*
Vaniljadippi:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl vaniljatuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
(matcha-teejauhetta)
*
Lisäksi:
2 l rypsiöljyä
2 pursotinpussia
500 g mansikoita
Valmistusohje
1. Valmista munkkitaikina. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita maito ja munat toisessa kulhossa. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet irti. Sekoita vaniljatangon sisus yhdessä jäähtyneen voin kanssa muna-maitoseokseen. Anna munkkitaikinan levätä jääkaapissa 20 minuuttia.
2. Sulata rouhittu valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki, laita pursotinpussiin ja jätä huoneenlämpöön.
3. Siirrä osa munkkitaikinasta pursotinpussiin. Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja purista pursotinpussista halkaisijaltaan 5–10 cm munkkipalluroita öljyyn. Paista munkkeja muutama minuutti ja nosta talouspaperille valumaan. Lisää loput taikinasta pursotinpussiin ja paista munkkeja, kunnes taikina on käytetty.
4. Levitä munkit ja pestyt, kuivatut mansikat leivinpaperoidulle uunipellille. Leikkaa valkosuklaakuorrutteen pursotinpussiin pieni reikä ja tee munkkien ja mansikoiden päälle ohut raidoitus suklaasta. Nosta kylmään jähmettymään.
5. Murskaa suolapähkinät morttelissa tai veitsellä. Lisää sokeri ja halutessasi kuivatut marjat. Sekoita ja jätä rouheaksi. Tarjoa rouhe munkkien kanssa.
6. Valmista vaniljadippi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Siivilöi matcha-teejauhetta vaniljadipin päälle. Dippaa munkki vaniljadippiin ja nauti mansikkaisen kuohuviinin kanssa.
Viinisuositus:
Freixenet Mía Daiquiri Strawberry Lemon
Espanja, 685217, 8,93 €