Ainekset
250 g voita
250 g (noin 4 dl) tomusokeria
150 g (noin 2,5 dl) mantelijauhoa
100 g (noin 1,5 dl) pekaanipähkinää murskattuna
50 g (noin 0,75 dl) vehnäjauhoja
5 kananmunaa
1 dl kookoskermaa
*
3 banaania
1 dl vettä
1 dl sitruunamehua
2 dl sokeria
1 vaniljatanko halkaistuna
*
250 g (noin 3 dl) sokeria
350 g (noin 3,5 dl) kermaa
150 g valkosuklaata
Valmistusohje
Manteli-pekaanipähkinäleivos
1. Vatkaa voi pehmeäksi yleiskoneen melaosalla
2. Lisää tomusokeri, mantelijauho, pekaanipähkinä ja vehnäjauho. Sekoita.
3. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita.
4. Levitä taikina kakkuvuokaan tai paista foliokipossa yksittäisinä annoksina 20–30 minuuttia 175-asteisessa uunissa.
5. Tarjoile banaanihillokkeen, valkosuklaakinuskin ja kookoskerman kanssa.
Banaanihillo
1. Kuori ja leikkaa banaanit kuutioiksi.
2. Kiehauta muut ainekset kattilassa.
3. Jäähdytä ja sekoita banaanikuutiot liemeen.
Valkosuklaakinuski
1. Paahda sokeri kattilassa kullanruskeaksi.
2. Lisää kerma ja anna kiehua minuutin ajan.
3. Riko valkosuklaata kuumuutta kestävään kulhoon.
4. Kaada sokerikerma valkosuklaan päälle ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kinuski säilyy pitkään jääkaapissa.