Manteli-pekaanipähkinäleivos

Valkosuklaakinuskilla, banaanihillokkeella ja kookoskermalla kuorutettu manteli-pekaanipähkinäleivos on mehevä ja makea. Valitse viiniksi kakkua makeampi viini. Maistuvan yhdistelmän saat makeasta kuohuviinitä, italialaisesta Vin Santo -viineistä tai jopa makeasta valkoisesta portviinistä.

1 h 30 min
servings 6 annosta

07.03.2022 Resepti: Kalle Kiukainen Kuva: Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

250 g voita

250 g (noin 4 dl) tomusokeria

150 g (noin 2,5 dl) mantelijauhoa

100 g (noin 1,5 dl) pekaanipähkinää murskattuna

50 g (noin 0,75 dl) vehnäjauhoja

5 kananmunaa

1 dl kookoskermaa

*

3 banaania

1 dl vettä

1 dl sitruunamehua

2 dl sokeria

1 vaniljatanko halkaistuna

*

250 g (noin 3 dl) sokeria

350 g (noin 3,5 dl) kermaa

150 g valkosuklaata

Valmistusohje

Manteli-pekaanipähkinäleivos

1. Vatkaa voi pehmeäksi yleiskoneen melaosalla
2. Lisää tomusokeri, mantelijauho, pekaanipähkinä ja vehnäjauho. Sekoita.
3. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita.
4. Levitä taikina kakkuvuokaan tai paista foliokipossa yksittäisinä annoksina 20–30 minuuttia 175-asteisessa uunissa.
5. Tarjoile banaanihillokkeen, valkosuklaakinuskin ja kookoskerman kanssa.

Banaanihillo

1. Kuori ja leikkaa banaanit kuutioiksi.
2. Kiehauta muut ainekset kattilassa.
3. Jäähdytä ja sekoita banaanikuutiot liemeen.

Valkosuklaakinuski

1. Paahda sokeri kattilassa kullanruskeaksi.
2. Lisää kerma ja anna kiehua minuutin ajan.
3. Riko valkosuklaata kuumuutta kestävään kulhoon.
4. Kaada sokerikerma valkosuklaan päälle ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kinuski säilyy pitkään jääkaapissa.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla