Ainekset
6 kananmunaa
4 kiinteää perunaa
2 dl laadukasta kalalientä
1 tl suolaa
ruohosipulia hienonnettuna
*
Pikkelöidyt sinapinsiemenet:
3 rkl sinapinsiemeniä
2 rkl väkiviinaetikkaa
4 rkl sokeria
6 rkl vettä
*
Majoneesi:
1 keltuainen
3 rkl dijonsinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
½–1 tl suolaa
Valmistusohje
- Mittaa kattilaan pikkeliliemen etikka, sokeri ja vesi. Kiehauta, kunnes sokeri on liuennut. Lisää sinapinsiemenet ja kiehauta. Jäähdytä.
- Nosta huoneenlämpöiset munat hiljalleen kiehuvaan veteen lusikalla ja keitä 9 minuuttia. Valuta ja upota munat kylmään veteen jäähtymään.
- Kuori perunat ja leikkaa ne pitkittäin kolmeksi paksuksi viipaleeksi. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa kalaliemessä miedolla lämmöllä, noin 10 minuuttia. Nosta perunat talouspaperin päälle jäähtymään.
- Tee majoneesi. Lisää keltuaisen joukkoon 1 rkl sinappia ja etikka. Lisää öljyä vähitellen ohuena nauhana jatkuvasti vispaten, kunnes majoneesi tasaista ja paksua. (Keltuaiset imevät eri määrän öljyä, joten kaikkea öljyä ei tarvitse käyttää.) Lisää 2 rkl sinappia ja mausta suolalla.
- Kuori ja halkaise jäähtyneet kananmunat. Pursota tai lusikoi annoslautasille kolme majoneesinokaretta ja paina perunaviipaleet nokareiden päälle. Annostele perunaviipaleiden päälle lisää majoneesia, aseta munanpuolikkaat päälle ja lisää päälle vielä majoneesinokareet. Viimeistele ruohosipulilla ja valutetuilla pikkelöidyillä sinapinsiemenillä.
Vinkki: Voit oikaista jättämällä ohjeesta pois perunan ja pikkelöidyt sinapinsiemenet.