Madeirassa uivat luumut

Mustapippuri antaa madeiraliemessä kypsyvälle luumujälkkärille pientä poltetta. Luumut ladotaan vuokaan kokonaisina, joten muista poistaa kivet ennen syömistä.

10+20 min
servings 4 annosta

05.09.2019 Suvi Rüster + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

8 luumua

1 1/2 dl madeiraa tai sherryä

2 rkl vaahterasiirappia

2 tähtianista

¼ tl vastarouhittua mustapippuria

¼ tl suolaa

*

Kauramuruseos

1 1/2 dl kaurahiutaleita

3 rkl ruokosokeria

½ tl kanelia

4 rkl voita (huoneenlämpöistä)

Lisäksi vaniljajäätelöä

Valmistusohje

  1. Pese luumut ja lado uunivuokaan vieriviereen. Kaada vuokaan madeira ja vaahterasiirappi. Lisää tähtianikset, mustapippuri ja suola.
  2. Sekoita kauramuruseoksen ainekset keskenään kulhossa ja ripottele luumujen päälle.
  3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet.
  4. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla