viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Suolainen joulutorttu lohitäytteellä

13.02.2017 Resepti: Elisa Johansson Kuva: Sami Piskonen

servings Created with Sketch.
10–12 annosta

Perinteisen makean joulutortun saa helposti päivitettyä suolaiseksi lohitortuksi, jota kehtaa tarjota juhlissakin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

10-12 kpl

15 min + 60 min sulamiseen, paistamiseen ja jäähtymiseen

*

1 pkt (500 g) voi- tai torttutaikinalevyjä

1 muna

1-2 rkl unikonsiemeniä

*

Täyte:

1 dl vispikermaa

50g graavi tai kylmäsavulohta

1 rkl sitruunanmehua

1 pkt (200 g) lohituorejuustoa

1/2 dl tilliä hienonnettuna

mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa sulaneet taikinalevyt neliöiksi ja taittele, kuten tekisit perinteisiä tähtitorttuja. Paina taikinasuikaleet tortun keskustaan napakasti kiinni, jotta ne eivät aukea uunissa.
2. Voitele tähtitortut munalla, ripottele pintaan unikonsiemeniä.
3. Paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
4. Valmista täyte. Vatkaa kerma. Yhdistä tuorejuustoon. Leikkaa lohi hyvin pieneksi kuutioksi. Sekoita kaikki ainekset.
5. Siirrä lohitäyte pursotuspussiin ja pursota jäähtyneen tortun keskelle nokare lohitäytettä. Voit myös nostaa kahdella teelusikalla täytettä tortun keskelle.
6. Suolainen joulutorttu on parasta heti tarjoiltuna. Jos kuitenkin valmistat ne paljon etukäteen, säilytä viileässä tarjoiluun asti.

Georg Müller Rheingau Riesling Trocken 2022

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Rheingau
17,49 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Lakka- ja leipäjuustotäytteiset joulutortut

time Created with Sketch.
30 min
Munaton Kasvisruoka

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä