Ainekset
Lohitartar:
500 g lohifileetä
1 rkl seesaminsiemeniä
2 limettiä
suolaa
muutama oksa korianterinlehtiä
2 kpl sydänsalaattia
shisolehtiä
*
Inkiväärimajoneesi:
pieni pala inkivääriä
2 keltuaista
1 rkl sinappia
1 sitruunan mehu
5 dl rypsiöljyä
suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Lohitartar salaatti:
1. Poista lohesta nahka, ruodot ja ruskeat osat
2. Paahda seesaminsiemeniä pannulla
3. Raasta limetin kuoret. Leikkaa lohi pieneksi kuutioksi. Mausta limekuoriraasteella ja suolalla.
4. Lisää sekaan jäähtyneet seesaminsiemenet.
5. Tarkista maku. Tarjoile lohitartar sydänsalaatinlehdeltä inkiväärimajoneesin ja hienonnetun shizolehden kanssa.
Inkiväärimajoneesi:
1. Kuori ja raasta inkivääri. Purista raasteesta mehu kulhoon.
2. Lisää keltuaiset, sinappi ja sitruunanmehu. Sekoita öljy vispilällä joukkoon.
3. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit lisätä sitruunanmehua tuomaan lisää raikkautta ja happoa.