Hummus

Linssi-porkkanahummus

Nopeasti valmistuva hummus on herkullinen illanistujaisten naposteltavana, se tuo vaihtelua leivän päälle ja toimii niin uuniperunan täytteenä kuin dippikastikkeenakin. Oranssiin hummukseen väriä tuovat linssit ja porkkana, makua Lähi-idän mausteet.

10 min
servings 4–6 annosta

30.11.2020 Elisa Johansson + kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 prk (380/230 g) keitettyjä punaisia linssejä (esim. Pirkka)

1 porkkana

1 valkosipulinkynsi

2 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa

noin 1/2 dl ekstraneitsyt oliiviöljyä

1 sitruuna (kuori ja mehu)

1 tl jeeraa eli juustokuminaa

½ tl korianterin siemeniä

¼ tl mustapippuria

*

Lisäksi:

feta-juustoa

lehtipersiljaa

sumac-maustetta

patonkipaloja

Valmistusohje

1. Valuta ja huuhtele linssit. Kuori ja pilko kasvikset. Pese sitruuna.
2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Käytä sitruunasta sekä raastettu kuori, että puristettu mehu.
3. Jauha ainekset tasaiseksi tahnaksi. Jos hummus on kovin paksua, lisää tarvittaessa oliiviöljyä.
4. Laita hummus lautaselle, ripottele päälle murustettua fetajuustoa, lehtipersiljasilppua ja sumacia. Tarjoile paahdettujen tai tuoreen patongin kanssa.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla