viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Hummus
Reseptit

Linssi-porkkanahummus

30.11.2020 Elisa Johansson + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
10 min
servings Created with Sketch.
4–6 annosta

Nopeasti valmistuva hummus on herkullinen illanistujaisten naposteltavana, se tuo vaihtelua leivän päälle ja toimii niin uuniperunan täytteenä kuin dippikastikkeenakin. Oranssiin hummukseen väriä tuovat linssit ja porkkana, makua Lähi-idän mausteet.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 prk (380/230 g) keitettyjä punaisia linssejä (esim. Pirkka)

1 porkkana

1 valkosipulinkynsi

2 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa

noin 1/2 dl ekstraneitsyt oliiviöljyä

1 sitruuna (kuori ja mehu)

1 tl jeeraa eli juustokuminaa

½ tl korianterin siemeniä

¼ tl mustapippuria

*

Lisäksi:

feta-juustoa

lehtipersiljaa

sumac-maustetta

patonkipaloja

Valmistusohje

1. Valuta ja huuhtele linssit. Kuori ja pilko kasvikset. Pese sitruuna.
2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Käytä sitruunasta sekä raastettu kuori, että puristettu mehu.
3. Jauha ainekset tasaiseksi tahnaksi. Jos hummus on kovin paksua, lisää tarvittaessa oliiviöljyä.
4. Laita hummus lautaselle, ripottele päälle murustettua fetajuustoa, lehtipersiljasilppua ja sumacia. Tarjoile paahdettujen tai tuoreen patongin kanssa.

Viinisuositus:

Torres Viña Esmeralda 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Katalonia
11,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Possunpotka, vichyporkkanat ja vanhanajan sinappikastike

time Created with Sketch.
2,5 h + jäähdytys yön yli + 1 h
Liharuoka
Pääruoka

Linssi-perunalaatikko

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Rapeat tofupuikot & linssitahna

time Created with Sketch.
45 min
Maidoton Kasvisruoka

Lue lisää

Herkulliset porkkanareseptit – yksi raaka-aine, kolme reseptiä

31.01.2021 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelän

Lähi-idän herkkuja läheltä

14.05.2020 Mika Niiniranta + kuvat Susa Junnola

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä