Ainekset
1 prk (380/230 g) keitettyjä punaisia linssejä (esim. Pirkka)
1 porkkana
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
noin 1/2 dl ekstraneitsyt oliiviöljyä
1 sitruuna (kuori ja mehu)
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
½ tl korianterin siemeniä
¼ tl mustapippuria
*
Lisäksi:
feta-juustoa
lehtipersiljaa
sumac-maustetta
patonkipaloja
Valmistusohje
1. Valuta ja huuhtele linssit. Kuori ja pilko kasvikset. Pese sitruuna.
2. Laita kaikki ainekset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Käytä sitruunasta sekä raastettu kuori, että puristettu mehu.
3. Jauha ainekset tasaiseksi tahnaksi. Jos hummus on kovin paksua, lisää tarvittaessa oliiviöljyä.
4. Laita hummus lautaselle, ripottele päälle murustettua fetajuustoa, lehtipersiljasilppua ja sumacia. Tarjoile paahdettujen tai tuoreen patongin kanssa.