Ainekset
8 kpl
20 min + 2 h kohottamiseen, paistamiseen
*
1 pkt pakastepullataikinaa (esim. Vaasan kotiuunin)
1 muna
3 rkl raesokeria
1 1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilijasokeria
noin 1 dl vadelmahilloa
150 g mantelimassaa
Valmistusohje
1. Sulata pullataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Muotoile taikinasta 8 pitkulaista pientä pullaa. Anna kohota pellillä leivinpaperin päällä vähintään puoli tuntia.
3. Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
4. Vatkaa vaniljasokerilla maustettu kerma vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin. Laita vadelmahillo toiseen pursotuspussiin.
5. Muotoile mantelimassasta 8 pitkulaista ”nakkia”.
6. Halkaise jäähtyneet pullat, pursota väliin kermavaahtoa. Asettele mantelimassanakki pullan väliin ja pursota vadelmahillosta ”ketsuppiraidat”. Tarjoa laskiaishodarit kuten laskiaispulla kahvin kanssa tai jälkiruoaksi.