Burgundinpata

Lämmittävä burgundinpata

Burgundinpata on ihanaa klassikkoruokaa. Lämmittävä pata on kotoisa yhdistelmä herkullisen punaviinin kanssa.

3 h 30 min
servings 6-8 annosta

11.10.2022 Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 200 g patalihaa 

200 g savustettua possunkylkeä (tai pekonia)

3 sipulia

4 valkosipulinkynttä

50 g voita

1 rkl vehnäjauhoja

5 dl punaviiniä

5 dl lihalientä

2 tl suolaa

1 bouquet garni eli yrttikimppu (esim. laakerinlehti, rosmariini, timjami ja lehtipersilja, pari kolme oksaa kutakin)

300 g herkkusieniä

mustapippuria

*

Lisäksi:

keitettyä riisiä tai perunamuusia

Valmistusohje

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoan valmistusta.
2. Leikkaa savustettu possunkylki ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa pataliha isoiksi kuutioiksi.
3. Kuumenna voi padassa ja ruskista lihapaloja, savukylkeä, sipulia ja valkosipulia noin 5 minuuttia. Lisää jauhot ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
4. Lisää punaviini, lihaliemi, suola ja bouquet garni. Laita kansi päälle ja kypsennä 160-asteisessa uunissa 2 tuntia.
5. Puhdista herkkusienet ja leikkaa ne neljään osaan. Lisää ne pataan ja anna kypsyä vielä tunnin verran. Lihan tulisi kypsyä riivittävän pehmeäksi ja mureaksi.
6. Mausta burgundinpata mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile keitetyn riisin tai perunamuusin kera.

Viinisuositus

Louis Chenu Pere & Filles Savigny Vieilles Vignes 2020
Ranska, Alko 930113, 48,40 €

Viinin kypsä marjaisuus täydentää mukavasti rustiikin pataruoan makuja. Burgundinpadan sienet, paahteinen savukylki ja haudutukseen käytetty aromikas ja hapokas punaviini tuovat korostetusti esiin viinin kypsää marjaisuutta. Viinin ja ruoan runsaan yrttiset vivahteet viimeistelevät maanläheisen ja maukkaan yhdistelmän.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla