Lämmin porkkana-ankkasalaatti

Unohda porkkanan arkisuus ja tarjoa viikonloppuna karamellisoituja porkkanatikkuja ja ankanrintaa.

30 min
servings 4 annosta

06.04.2021 Tain Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, laktoositon

30 minuuttia + 1 h lihan lämpenemiseen

*

2 ankanrintaa

suolaa

pippuria

*

Porkkanatikut:

3–4 porkkanaa

2 rkl rypsiöljyä

1 rkl vaahterasiirappia

1/2 tl hiutalesuolaa

1/2 tl mustapippuria

*

Lisäksi:

1 appelsiini

1 ps salaattisekoitusta

*

Kastike:

1/2 dl porkkanamehua

2 rkl valkoviinietikkaa

2 tl raastettua inkivääriä

1 valkosipulinkynsi

1 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)

2 rkl sitruunamehua

1/2 dl öljyä

1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Paista ensin ankanrinnat. Ota liha huoneenlämpöön tunniksi. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Tee rasvapintaan ristikkoviillot.
2. Pane ankka kylmälle paistinpannulle rasvapuoli alapäin. Kuumenna pannu ja paista, kunnes nahka on rapeaa ja ruskeaa. Käännä lihat ja paista 1 minuutti.
3. Kypsennä uunissa 5–6 minuuttia. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja kääri folioon.
4. Nosta uunin lämpö 225-asteeseen. Leikkaa porkkanat tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Mittaa öljy, siirappi ja mausteet kulhoon, kääntele joukkoon porkkanat. Levitä tikut pellille leivinpaperin päälle.
5. Paahda uunissa, kunnes porkkanat ovat rukeita ja rapeita. Käännä porkkanat kerran kypsennyksen aikana.
6. Sekoita kaikki kastikeen ainekset keskenään.
7. Leikkaa appelsiini kalvottomiksi paloiksi. Levitä salaattisekoitus ja appelsiinipalat lautasille. Lisää porkkanatikut ja viipaloidut ankanrinnat. Tarjoa lämmin salaatti ja kastike erikseen.

Valkoviinisuositus

Punaviinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla