Ainekset
4 annosta
gluteeniton, laktoositon
30 minuuttia + 1 h lihan lämpenemiseen
*
2 ankanrintaa
suolaa
pippuria
*
Porkkanatikut:
3–4 porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
1/2 tl hiutalesuolaa
1/2 tl mustapippuria
*
Lisäksi:
1 appelsiini
1 ps salaattisekoitusta
*
Kastike:
1/2 dl porkkanamehua
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl raastettua inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)
2 rkl sitruunamehua
1/2 dl öljyä
1/2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Paista ensin ankanrinnat. Ota liha huoneenlämpöön tunniksi. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Tee rasvapintaan ristikkoviillot.
2. Pane ankka kylmälle paistinpannulle rasvapuoli alapäin. Kuumenna pannu ja paista, kunnes nahka on rapeaa ja ruskeaa. Käännä lihat ja paista 1 minuutti.
3. Kypsennä uunissa 5–6 minuuttia. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja kääri folioon.
4. Nosta uunin lämpö 225-asteeseen. Leikkaa porkkanat tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Mittaa öljy, siirappi ja mausteet kulhoon, kääntele joukkoon porkkanat. Levitä tikut pellille leivinpaperin päälle.
5. Paahda uunissa, kunnes porkkanat ovat rukeita ja rapeita. Käännä porkkanat kerran kypsennyksen aikana.
6. Sekoita kaikki kastikeen ainekset keskenään.
7. Leikkaa appelsiini kalvottomiksi paloiksi. Levitä salaattisekoitus ja appelsiinipalat lautasille. Lisää porkkanatikut ja viipaloidut ankanrinnat. Tarjoa lämmin salaatti ja kastike erikseen.