viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Lakritsainen suklaamousse ja mustaherukkakastike

14.02.2019 Resepti Linnea Vihonen + Tyyli Juuli Hakkarainen + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Piskonen

time Created with Sketch.
3 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Suklaamousse, mausteena lakua sekä mustaherukkaa ja juomana tawny-portviini. Voiko herkullisempaa olla?

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

1 h + 2 h jäähtymiseen ja maustumiseen

*

1/2 vaniljatanko

1 dl kermaa

1/2 dl täysmaitoa

1 keltuainen

1/4 dl (25 g) sokeria

1 rkl lakritsajauhetta

(digitaalinen lämpömittari)

*

Suklaamousse:

2 1/2 dl kermaa

175 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 64 %)

1 rkl maitoa

*

Mustaherukkakastike:

3/4 dl (50 g) fariinisokeria

1/2 dl vettä

1 1/2 dl (100 g) mustaherukoita

*

Lakumuru:

1/2 dl raakasuklaa hippuja tai tummaa suklaata, murustettuna

1/2 dl lakurakeita (esim. Raw Lakrids by Bülow)

1 rkl sormisuolaa

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko ja riivi siemenet veitsellä irti. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja lisää vaniljansiemenet. Kuumenna 82 asteiseksi, siivilöi seos ja jäähdytä.
2. Vatkaa suklaamoussen kerma kevyeksi vaahdoksi.
3. Sulata suklaahiput tai murustettu tummasuklaa varovasti vesihauteessa.
3. Lämmitä vaniljaseos ja maito toisessa kattilassa noin 40 asteiseksi.
4. Sekoita suklaa ja vaniljaseossauvasekoittimen kanssa tasaiseksi tahnaksi. Kääntele kermavaahto mukaan.
5. Suklaamousse saa tekeytyä vähintään muutaman tunnin tai seuraavaan päivään viileässä.
6. Valmista mustaherukkakastike. Kiehauta sokeri ja vesi, niin että sokeri liukenee. Jäähdytä. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella ja lisää sokerilientä siten, että koostumus on kastikemainen. Siivilöi kastike.
7. Yhdistä kaikki lakumurun ainekset.
8. Muotoile lusikalla suklaamoussesta pallomainen nokare. Koristele nokare runsaasti lakumurulla ja kaada lautaselle mustaherukkakastiketta. Kaada viinilasiin portviini ja nauti.

Viinisuositus

KWV Classic Collection Cape Tawny

Alkon tuotenro 1:

Väkevä viini Etelä-Afrikka
15,98 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Kelluva saari

time Created with Sketch.
40 min
Jälkiruoka

Grillatut persikat ja ruusukerma

time Created with Sketch.
15 min
Jälkiruoka

Affogato ja zabaione

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton

Lue lisää

Järjestä olutpruuvi – vinkit oluttastingin järjestämiseen

07.02.2023 Anikò Lehtinen + kuva Shutterstock

Herkulliset makeat viinit: yhdistä viineille nämä ruoat!

02.11.2021 Viinilehden toimitus + kuva Sami Piskonen

Nauti piparit viimeistä murua myöten – katso kolme herkullista piparijälkkäriä!

07.12.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä