Lakritsainen suklaamousse ja mustaherukkakastike

Suklaamousse, mausteena lakua sekä mustaherukkaa ja juomana tawny-portviini. Voiko herkullisempaa olla?

3 h
servings 4 annosta

14.02.2019 Resepti Linnea Vihonen + Tyyli Juuli Hakkarainen + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

1 h + 2 h jäähtymiseen ja maustumiseen

*

1/2 vaniljatanko

1 dl kermaa

1/2 dl täysmaitoa

1 keltuainen

1/4 dl (25 g) sokeria

1 rkl lakritsajauhetta

(digitaalinen lämpömittari)

*

Suklaamousse:

2 1/2 dl kermaa

175 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 64 %)

1 rkl maitoa

*

Mustaherukkakastike:

3/4 dl (50 g) fariinisokeria

1/2 dl vettä

1 1/2 dl (100 g) mustaherukoita

*

Lakumuru:

1/2 dl raakasuklaa hippuja tai tummaa suklaata, murustettuna

1/2 dl lakurakeita (esim. Raw Lakrids by Bülow)

1 rkl sormisuolaa

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko ja riivi siemenet veitsellä irti. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja lisää vaniljansiemenet. Kuumenna 82 asteiseksi, siivilöi seos ja jäähdytä.
2. Vatkaa suklaamoussen kerma kevyeksi vaahdoksi.
3. Sulata suklaahiput tai murustettu tummasuklaa varovasti vesihauteessa.
3. Lämmitä vaniljaseos ja maito toisessa kattilassa noin 40 asteiseksi.
4. Sekoita suklaa ja vaniljaseossauvasekoittimen kanssa tasaiseksi tahnaksi. Kääntele kermavaahto mukaan.
5. Suklaamousse saa tekeytyä vähintään muutaman tunnin tai seuraavaan päivään viileässä.
6. Valmista mustaherukkakastike. Kiehauta sokeri ja vesi, niin että sokeri liukenee. Jäähdytä. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella ja lisää sokerilientä siten, että koostumus on kastikemainen. Siivilöi kastike.
7. Yhdistä kaikki lakumurun ainekset.
8. Muotoile lusikalla suklaamoussesta pallomainen nokare. Koristele nokare runsaasti lakumurulla ja kaada lautaselle mustaherukkakastiketta. Kaada viinilasiin portviini ja nauti.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla