Ainekset
25 kpl
gluteeniton
40 min + 1,5 h jäähtymiseen ja jähmettymiseen
*
1 tlk (n. 400 g) kondensoitua, makeutettua maitoa
3 rkl lakkalikööriä
*
Kuorrutus:
noin 200 g valkosuklaata
*
Lisäksi:
2 dl paahdettuja kookoslastuja
öljyä
Valmistusohje
1. Mittaa kondensoitu maito ja lakkalikööri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 10 minuuttia. Sekoita seosta nuolijalla kattilan pohjaa myöden, sillä seos palaa helposti.
2. Kun seos on paksuuntunut toffeemaiseksi, kaada se kulhoon. Anna jäähtyä puolisen tuntia kylmässä.
3. Paloittele valkosuklaa ja sulata miedolla lämmöllä pannulla tai mikrossa. Rouhi kookoslastuja pienemmiksi paloiksi.
4. Ota jähmettyneestä toffeemassasta ruokalusikallisen kokoisia nokareita ja pyöritä ne palloiksi ruokaöljyllä öljytyin käsin.
5. Kasta toffee sulaan suklaaseen. Nosta leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle kookoslastuja. Nosta kylmään tunniksi, kunnes suklaa on jähmettynyt toffeen päälle.