Lakka- ja leipäjuustotäytteiset joulutortut

Joulutortut, ovatko ne makeaa vai sittenkin suolaista? Bongaa tuttu makupari leipäjuusto ja lakat nyt joulutortusta ja nauti kuohuviinin kanssa.

30 min
servings 10 annosta

09.12.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 pkt (500 g) torttutaikinalevyjä

noin 200 g leipäjuustoa

oksa rosmariinia

reilu 1 dl lakkoja

*

Rosmariinihunaja:

1 dl hunajaa

1–2 rkl rosmariinia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Leikkaa sulaneet taikinalevyt neliöiksi, kuten joulutorttuja tehdessä.
2. Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi.
3. Aseta kunkin taikinaneliön keskelle pari rosmariininlehteä ja muutama kuutio leipäjuustoa. Jätä noin 10 juustokuutiota käyttämättä. Taittele tortut haluamaasi muotoon.
4. Paista joulutortut kypsiksi 200-asteisessa uunissa noin 10–15 min. Lisää puolessa välissä paistoa loput juustot torttujen päälle.
5. Torttujen paistuessa sekoita hunaja ja hienonnettu rosmariini. Keitä seosta kattilassa muutama minuutti.
6. Nosta valmiiden torttujen päälle lakkoja ja valuta rosmariinihunajaa. Tarjoa saman tien joko haaleina tai huoneenlämpöisinä.

Kuohuviinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla