viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Lakka- ja leipäjuustotäytteiset joulutortut

09.12.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
10 annosta

Joulutortut, ovatko ne makeaa vai sittenkin suolaista? Bongaa tuttu makupari leipäjuusto ja lakat nyt joulutortusta ja nauti kuohuviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 pkt (500 g) torttutaikinalevyjä

noin 200 g leipäjuustoa

oksa rosmariinia

reilu 1 dl lakkoja

*

Rosmariinihunaja:

1 dl hunajaa

1–2 rkl rosmariinia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Leikkaa sulaneet taikinalevyt neliöiksi, kuten joulutorttuja tehdessä.
2. Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi.
3. Aseta kunkin taikinaneliön keskelle pari rosmariininlehteä ja muutama kuutio leipäjuustoa. Jätä noin 10 juustokuutiota käyttämättä. Taittele tortut haluamaasi muotoon.
4. Paista joulutortut kypsiksi 200-asteisessa uunissa noin 10–15 min. Lisää puolessa välissä paistoa loput juustot torttujen päälle.
5. Torttujen paistuessa sekoita hunaja ja hienonnettu rosmariini. Keitä seosta kattilassa muutama minuutti.
6. Nosta valmiiden torttujen päälle lakkoja ja valuta rosmariinihunajaa. Tarjoa saman tien joko haaleina tai huoneenlämpöisinä.

Kuohuviinisuositus

Vastaavia reseptejä

Lakka-valkosuklaatoffee

time Created with Sketch.
2 h
Gluteeniton
Pääruoka
Pikkusyötävä

Lue lisää

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

3 x portviini ja juusto

19.12.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä