viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
kylmäsavustettu silakka
Reseptit

Kylmäsavustettua silakkaa, matjessilliä, perunavaahtoa ja ruskistettua voita

09.09.2022 Resepti Kai Kallio, viinisuositus Antti Rinta-Huumo, kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
6 annosta

Hivenen suolainen ja juhlien jälkeiseen aamuunkin sopiva annos, joka tuo Stift viinin hedelmäisyyttä esille. Myös viinin raikkaus tuo yhdistelmään eloisuutta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Savusilakka ”Gubbis”

4 luomuperunaa keitettynä ja kuutioituna

2 luomukananmunaa keitettynä ja harvaan siivilänläpi puristettuna

50 g matjessillifileetä kuutioituna

50 g kylmäsavustettua silakkafileetä kuutioituna

2 rkl tilliä (säästä hieman koristeluun)

2 rkl ruohosipulia hienonnettuna (säästä hieman koristeluun)

1 punasipuli hienonnettuna (säästä hieman koristeluun)

1 dl créme frâichea

1 sitruunan kuori

1 tl sitruunan mehua

mustapippuria

suolaa tarvittaessa

300 g ruskistettua voita

120 g kylmäsavusilakanmätiä

*

Sitruunafluid

5 sitruunaa kuorittuna (käytetään kuoren keltainen osa sekä sitruunan lihat)

½ dl sokeria

1 tl suolaa

*

Perunavaahto

500 g puikulaperunaa kuorittuna

100 g voita, kuutioituna

4 dl kulutusmaitoa

suolaa

Valmistusohje

Savusilakka ”Gubbis”

1. Sekoita ainekset keskenään ja tarkista maku.
2. Laita Gubbis lautasen pohjalle.
3. Lisää ruskistettua voita, paahtunut voihera, sitruunafluid, tilliä, hienonnettua ruohosipulia ja punasipulia.
4. Viimeistele annos perunavaahdolla.

Sitruunafluid

1. Ryöppää sitruunoiden kuoret 5 kertaa. Aloita aina kylmällä vedellä.
2. Aja tehosekoittimessa kuoret, sitruunan lihat, sokeri ja suola tasaiseksi soseeksi.

Perunavaahto

1. Kypsennä kuoritut puikulaperunat 100-asteisessa höyryuunissa tai kattilassa höyryttäen n. 35 min.
2. Soseuta perunasurvimella mahdollisimman nopeasti.
3. Lisää ensin joukkoon voi ja sekoita voimakkaasti.
4. Ohenna noin 70-asteisella maidolla, lisää maitoa n. 2 dl kerralla.
5. Sekoita huolellisesti, ettei soseen joukkoon jää mykyjä.
6. Tarkista paksuus, sose saa olla ohutta. Mausta suolalla.
7. Laita sifoniin ja lisää 2 kaasupatruunaa joukkoon. Vaahdon voi tarjoilla myös ilman sifonia, mutta silloin lopputulos ei ole yhtä kuohkea.
8. Tarjoile lämpimänä.

Vinkki:

Voit valmistaa lisukkeen puikulaperunasta myös ilman sifonia. Silloin vaahto kannattaa jättää jäykemmäksi, jotta se ei valu liikaa. Silakanmädin sijaan voit käyttää vaikkapa muikunmätiä.

Viinisuositus

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Savuperunaleipä

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Perunarösti ja savusilakkamousse

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Currysillileipä

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Kalaruoka

Lue lisää

Männistön perunaa Aromäen tilalta

30.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Laura Riihelä

Tyyliä talven juhliin! Moët & Chandon Impérial Brut + poromousse-puikulat

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus

Silli on kesän kunkku! Katso herkulliset sillireseptit

24.06.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä