Kurpitsa-linssipata

Kurpitsa-linssipata

Laita lämmittävä kasvispata porisemaan ja korkkaa kaveriksi zinfandel. Marjainen ja pehmeän makeahko viini ja mausteinen pata ovat täydellisessä harmoniassa.

servings 4 annosta

13.09.2021 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 myskikurpitsa

4 oksaa tuoretta rosmariinia

2 rkl oliiviöljyä

4 valkosipulinkynttä

1 keltasipuli

2 luumutomaattia

100 g juuriselleriä

6 kiinteää perunaa (n. 500 g)

2 rkl oliiviöljyä

2 tl garam masala -mausteseosta

2 dl valkoviiniä

1 l kasvislientä

2 dl punaisia linssejä

10 taatelia (kivetön) tai 0,5 dl sulttaanirusinoita

hienoa merisuolaa

ripaus chilijauhetta tai tuoretta chiliä

1–2 dl kookoskermaa

tuoretta lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuori kurpitsa ja leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi. Levittele palat uunivuokaan. Ripottele kurpitsan päälle rosmariinia, 2 rkl öljyä ja valkosipulinkynsiä.
2. Paahda kurpitsaa 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes se on saanut hieman paahteista väriä.
3. Hienonna keltasipuli. Poista tomaattien sisus ja suikaloi tomaatin liha. Leikkaa juuriselleri isoiksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele perunat.
4. Kuumenna 2 rkl öljyä padassa. Kuullota sipulia ja kasviksia garam masalan kanssa noin 5–10 minuuttia keskilämmöllä.
5. Lisää joukkoon viini ja sitten kasvisliemi. Kiehauta.
6. Huuhtele linssit ja lisää ne pataan. Lisää myös paahdettu kurpitsa ja halkaistut taatelit.
7. Kypsennä pataa liedellä noin 20 minuuttia, hiljaa poristen.
8. Mausta kasvispata lopuksi suolalla ja chilillä oman maun mukaan. Viimeistele pata kookoskermalla ja hienonnetulla lehtipersiljalla.
9. Tarjoile maukas kasvispata esimerkiksi keitettyjen ohrahelmien tai riisin kera.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla