Kuohuviinihyytelö

Kuohuviini on nyt syötävän hyvää. Hyydytä kuohuviini laseihin ja nauti kuohuviinihyytelö kesämarjojen kanssa jälkiruoaksi tai pakkaa mukaan piknikille.

23.04.2019 Elisa Johansson + Kuva: Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

5 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

10 min + 4 h hyytymiseen

*

4 liivatelehteä

vettä

1 dl kiehuvaa vettä

2–3 rkl sokeria

3 dl kuohuviiniä

marjoja (vadelmia, mustikoita, mansikoita)

(kermavaahtoa)

Valmistusohje

1. Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi.
2. Sekoita sokeri kiehautettuun kuumaan veteen.
3. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan sokeriveteen.
4. Sekoita kuohuviini ja liivateseos huolellisesti keskenään.
5. Laita muutamia marjoja viiteen lasiin ja kaada kuohuviiniliemi päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.
6. Koristele kuohuviinihyytelö marjoilla ja tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.

Kuvassa: Riedelin jalattomat, värilliset Happy O -viinilasit. Tiedustelut: Decanter Oy.

Viinisuositus:

Nauti saman kuohuviinin kanssa, jota käytit hyytelöihin.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla