Kuohkea munakas

Lauantaiaamun luksus-munakas saa kuohkeutensa vaahdotetuista valkuaisista. Hyydyttele munakas maltillisella lämmöllä, jotta kuohkeus säilyy. Tarjoa lisänä avokadoleipiä, ilmakuivattua kinkkua, piparjuurikermaa ja valkoviiniä.

15 min
servings 2 annosta

17.04.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 munaa

2 rkl ranskankermaa

1/2 dl pehmeää raejuustoa

2 rkl silputtua ruohosipulia

1/4 tl suolaa

mustapippuria myllystä

2 tl voita

*

Tarjoiluun:

2 rkl ranskankermaa

1/2 tl piparjuuritahnaa

2 viipaletta leipää

1 avokado

iilmakuivattua kinkkua

Valmistusohje

1. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaisiin ranskankerma, raejuusto ja ruohosipulisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Vatkaa valkuaiset löysäksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto keltuaisseokseen.
3. Sulata voi kahdella pienehköllä paistinpannulla, esimerkiksi blinipannuilla. Kaada munakasmassa pannuille ja laske lieden lämpö puoleen.
4. Kun munamassa alkaa hyytyä, siirtele sitä puuhaarukalla reunoilta kohti pannun keskustaa. Anna munakkaan kypsyä hiljalleen. Halkaise kahtia ja käännä, kun massa on juuri ja juuri hyytynyt munakkaan keskeltä.
5. Murskaa avokadon sisus ja levitä paahdetuille leiville. Mausta ranskankerma piparjuurella.
6. Nosta munakkaat lautasille leivän kanssa. Lisää munakkaan pinnalle kermanokare ja ruusukkeeksi kietaistu kinkkuviipale. Viimeistele annokset ruohosipulisilpulla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla