Ainekset
40 ohutta piparkakkua
*
Suklaamousse:
½ dl kuohukermaa
100 g taloussuklaata
1 rkl lakritsijauhetta
ripaus suolaa
1 ¼ dl kuohukermaa
*
Koristeluun:
kultasprayta (elintarvikekäyttöön), esim. Confetti-juhlakaupat
kuivattua puolukkajauhetta, esim. Biokia
Valmistusohje
1.Tee suklaamousse. Kaada ½ dl kuohukermaa ja rouhittu suklaa muoviseen kulhoon. Lämmitä noin 30 sekuntia täydellä teholla mikrossa. Sekoita, kunnes suklaarouhe on sulanut. Lämmitä tarvittaessa varovasti lisää.
2. Lisää lakritsijauhe ja suola sulan suklaan sekaan ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä.
3. Vaahdota 1 1/4 dl kuohukermaa pehmeäksi vaahdoksi.
4. Kaada kermavaahto jäähtyneen suklaan päälle. Nostele varovasti nuolijalla tai kauhalla sekaisin. Laita pursotinpussiin ja anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia.
5. Kuorruta piparit kultaspraylla. Pursota suklaamoussea 10 piparkakun päälle. Paina toinen pipari kanneksi. Ripottele päälle kuivattua puolukkaa.