viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Köyhät ritarit
Reseptit

Köyhät ritarit ja karamellisoitu raparperi

17.06.2022 Valtteri Sinkkonen

Kolme keittiömestaria kertovat suosikkireseptinsä mökkikauteen. Valtteri Sinkkosen suosikkijälkiruoka kesällä on köyhät ritarit.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Karamellisoitu raparperi:

raparperia (tai omenoita, luumuja tai nektariineja)

30 g voita

0,5 dl sokeria

ripaus kanelia

loraus valkoviiniä

*

Köyhät ritarit:

leipää tai pullaa

2 kananmunaa

0,5 dl maitoa

2 rkl sokeria

voita paistamiseen

*

Lisäksi:

jäätelöä

orvokin kukkia

Valmistusohje

1. Valmista karamellisoitu raparperi. Leikkaa raparperi palasiksi. Kuumenna voi pannulla ja lisää raparperit, sokeri ja kanelia.
2. Kiehauta lähes kypsäksi.
3. Valmista köyhät ritarit. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito ja sokeri. Kasta leivät maito-munamassassa ja paista reilussa voissa. Lisää karamellisoitu raparperi päälle.
4. Viimeistele köyhät ritarit jäätelöllä ja orvokin kukilla.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Kelluva saari

time Created with Sketch.
40 min
Jälkiruoka

Grillatut persikat ja ruusukerma

time Created with Sketch.
15 min
Alkuruoka

Kesäinen karitsatoast

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
Liharuoka

Lue lisää

Punaiset kesäviinit – pruuvissa neljä ranskalaista pinot noiria

10.06.2024 Christina Suominen

Viinilehden terassiopas 2024: 70 x kiehtova terassi

03.06.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Kannucocktailit: Limoncello Spritz ja Italialainen jäätee

16.06.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä