Ainekset
Karamellisoitu raparperi:
raparperia (tai omenoita, luumuja tai nektariineja)
30 g voita
0,5 dl sokeria
ripaus kanelia
loraus valkoviiniä
*
Köyhät ritarit:
leipää tai pullaa
2 kananmunaa
0,5 dl maitoa
2 rkl sokeria
voita paistamiseen
*
Lisäksi:
jäätelöä
orvokin kukkia
Valmistusohje
1. Valmista karamellisoitu raparperi. Leikkaa raparperi palasiksi. Kuumenna voi pannulla ja lisää raparperit, sokeri ja kanelia.
2. Kiehauta lähes kypsäksi.
3. Valmista köyhät ritarit. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito ja sokeri. Kasta leivät maito-munamassassa ja paista reilussa voissa. Lisää karamellisoitu raparperi päälle.
4. Viimeistele köyhät ritarit jäätelöllä ja orvokin kukilla.