viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Kirsikkainen ruusu-pavlova

22.03.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Repo + Tyyli Janic Leino

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
10 annosta

Kirsikkainen ruusupavlova saa hienostuneen makunsa ruusuvedestä. Pavlova on helppo, näyttävä, herkullinen ja kaiken lisäksi gluteeniton tarjottava.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

10 pientä pavlovaa tai 1 iso

gluteeniton, kasvis, munaton

30 min + 30 min kypsennykseen

*

2 1/4 dl (200 g) sokeria

1 tl perunajauhoa

4 valkuaista

1 tl ruusuvettä

1/2 tl väkiviinaetikkaa

*

Kirsikat:

200 g pakastekirsikoita

1 dl sokeria

2 tähtianista

*

Vanilja-rahkatäyte:

1/2 vaniljatanko

2 dl maustamatonta rahkaa

1 dl kermaa

2 rkl sokeria

1 rkl sitruunamehua

*

Lisäksi:

pursotinpussi

Valmistusohje

1. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään.
2. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri-jauhoseosta vaahdottamisen aikana pikkuhiljaa sekaan. Vaahdottamisen tulisi kestää ainakin 8 minuuttia.
3. Kun vaahto on kiiltävää ja täysin kovaa, lisää sekaan ruusuvesi ja etikka. Sekoita.
4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Siirrä marenkivaahto pursotinpussiin. Pursota leivinpaperille 10 kpl halkaisijaltaan noin 8 cm marenkikiekkoja. Tai vaihtoehtoisesti pursota yksi iso pyörylä (kakkupohjan kokoinen).
5. Kypsennä marenkeja 120-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia (paista isoa marenkipohjaa 60 min). Sammuta uuni, jätä luukku raolleen ja anna pavlovien olla uunissa vielä 10 minuuttia.
6. Valmistele kirsikat marenkien kypsyessä. Mittaa ainekset kattilaan ja lämmitä kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä.
7. Valmista täyte. Kaavi vaniljatangosta sisus veitsellä.
8. Vaahdota sähkövatkaimella yhdessä kulhossa rahka, kerma, sokeri ja vaniljatangon sisus kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi sitruunamehu.
9. Täytä jäähtyneet pavlova rahkalla ja kirsikoilla. Voit nostaa toisen marenkipalan kanneksi täytteen päälle, jos haluat. Tarjoa pavlova heti täyttämisen jälkeen.

Vinkki: Marengin valmistuksessa maltti on valttia. Vatkaa riittävän pitkään, vähintään 8 minuuttia.
Paista matalalla lämmöllä rauhassa. Anna jäähtyä kunnolla. Älä hoppuile, marengit irtoavat usein kunnolla leivinpaperista vasta jäähdyttyään.

Viinisuositus

Bernini Bella Sparkling Rosé Sweet

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Etelä-Afrikka
8,93 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka
Jälkiruoka
Pääruoka

Karitsapastrami, dijonkreemiä & piparjuurta

time Created with Sketch.
2 h
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

5 x viime hetken pääsiäisviini

04.04.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

TOP 5 pääsiäisen lammaspunkut

07.04.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä