Ainekset
1 piirakka
*
Pohja:
180 g digestive-keksejä
75 g voita
*
Täyte:
1 tlk (397 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
200 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
3 limettiä, kuori raastettuna
1 1/2 dl tuorepuristettua limettimehua (noin 5-8 limetistä)
3/4 dl perunajauhoja
4 munan keltuaista
*
Päälle:
200 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
limetin kuorta raastettuna
syötäviä kukkia
Valmistusohje
1. Hienonna keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurskan kanssa.
2. Painele seos leivinpaperilla vuoratun neliskanttisen vuoan (20 x 20 cm) pohjalle tai pyöreään (halkaisija 24 cm) irtopohjavuokaan.
3. Yhdistä kondensoitu maito ja tuorejuusto.
4. Pese limetit huolellisesti ja raasta kuori. Purista mehu. Sekoita limettimehun joukkoon perunajauhot.
5. Lisää tuorejuustoseokseen raastettu kuori ja mehu-perunajauhoseos. Lisää lopuksi keltuaiset. Sekoita tasaiseksi.
6. Kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.
7. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Nosta piirakka leivinpaperin avulla vuoasta. Leikkaa key lime pie halutessasi annospaloiksi.
8. Mittaa kulhoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Vatkaa notkeaksi vaahdoksi.
9. Annostele lusikan tai pursotinpussin avulla kakun päälle. Koristele key lime pie limetin kuoriraasteella ja syötävillä kukilla.