Kevätpoke

Poke-kulho on yksi vuoden 2018 suurimmista ruokatrendeistä, jos amerikkalaisia ja brittiruokalehtiä on uskominen. Havaijilaista alkuperää olevassa ruoassa maukas sushiriisi yhdistyy raikkaisiin päällyksiin.

26.04.2018 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton

35 min + 30 min keittämiseen

*

250 g sushiriisiä

2 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

*

Marinoitu lohi:

350 g ruodotonta lohta

1 dl soijaa

3/4 dl seesamiöljyä

2 tl raastettua inkivääriä

1-2 tl Sriracha-chilikastiketta

*

Päälle:

8 vihreää parsaa

2 dl edamame-papuja

vettä

suolaa

2 kevätsipulia

1 pieni kurkku

2 avokadoa

2 tl sitruunamehua

1 merileväarkki

4 rkl täysmajoneesia (esim. Hellman's)

1 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuutioi lohi. Tee marinadi. Sekoita lohipalat kulhossa soijan, seesamiöljyn, inkiväärin ja chilikastikkeen kanssa. Anna marinoitua jääkaapissa tunnin.
2. Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta kypsä riisi viinietikkaseoksella. Jaa riisit neljään kulhoon ja peitä foliolla.
4. Keitä parsoja noin 5 minuuttia ja papuja noin 4 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Laita kasvikset kylmään veteen odottamaan.
5. Hienonna kevätsipulit. Kuori kurkku ja leikkaa se tangoiksi tai puolikuiksi. Viipaloi avokado ja pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Leikkaa merilevä suikaleiksi.
6. Nosta lohikuutiot marinadeineen riisien päälle kulhoihin. Lisää kasvikset. Viimeistele majoneesilla, seesaminsiemenillä ja merileväsuikaleilla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Avaimet pieneen viinikellariin

Viinin kypsytyksessä eli säilytyksessä on oikeastaan kyse viinin hyvin hitaasta pilaantumisesta ja siitä ohikiitävästä hetkestä, kun juoma saavuttaa vivahteikkaan huippunsa. Pienen viinikellarin voi kerätä vaikka vaatekaappiin.

Jaakko Heinimäki

Jaakko Heinimäki: Aloittelijan mieli

Vanhaa zen-buddhalaista elämänohjetta voi mainiosti soveltaa myös viinistä nauttimiseen. Minulle ei ole tärkeää tietää paljon viineistä. Tärkeää on osata nauttia elämästä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla