Ainekset
2 kapeaa kesäkurpitsaa
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
3 rkl lehtipersiljasilppua
4 viipaletta prosciutto-kinkkua
*
Pinnalle:
öljyä
lehtipersiljaa silputtuna
1 rkl balsamicosiirappia
Valmistusohje
1. Puolita kesäkurpitsat. Leikkaa puolikkaat noin 5 cm:n paloiksi. Kaavi palojen keskeltä sisustaa vähän pois. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä paistinpannulla. Lusikoi sipulit kesäkurpitsoiden päälle. Ripottele päälle persiljasilppu.
3. Leikkaa kinkku kapeiksi nauhoiksi ja kiedo nauhat kurpitsapalojen ympärille.
4. Sipaise kääröt öljyllä ja paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Viimeistele kääröt silputulla persiljalla ja balsamicosiirapilla.
Viinisuositukset:
Villa Marcialla Chianti Colli Fiorentini 2018
Alkon tuotenro 1:
13,69 €
0,75 l
Edullinen ostos
Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2018
Alkon tuotenro 1:
14,89 €
0,75 l
Edullinen ostos