Ainekset
1 plo punaviiniä
2,5 dl fariinisokeria
3 dl sokeroitua karpalomehua
2 kanelitankoa
3 tähtianista
10 neilikkaa
tuoretta inkivääriä ( peukalon pään kokoinen pala kuorittuna)
1 appelsiini
*
Tarjoiluun:
kuivattuja karpaloita
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan viini, sokeri, mehu ja mausteet.
2. Pese appelsiini hyvin ja leikkaa sen kuori seoksen joukkoon antamaan makua. Puolita appelsiini ja purista mehut kattilaan.
3. Kuumenna, älä keitä, noin 15 min.
4. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa. Nosta kattila pois levyltä. Siivilöi mausteet.
5. Tarjoile kauniista laseista ja koristele kuivatuilla karpaloilla. Terästä halutessasi mieleisellä alkoholilla, esimerkiksi vaniljavodkalla.