Karitsatartarleivät

Karitsatartarleivät

Pienet karitsatartarleivät ovat täynnä makua. Saat rustiikista leivästä mainion iltapalan, mutta smörre toimii myös rennon illallisen alkuruokana.

30 min
servings 3-4 leipää annosta

19.09.2023 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

n. 300 g karitsan ulkofileetä

2 rkl kapriksia

3 rkl ruohosipulia hienonnettuna

1 rkl oliiviöljyä

2 tl dijoninsinappia

1 tl worcesterkastiketta

suolaa

mustapippuria myllystä

3–4 viipaletta ruisleipää

voita

*

Viimeistelyyn:

1 dl ranskankermaa

kapriksia

ruohosipulia

mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon.
2. Hienonna kaprikset ja ruohosipuli. Jätä vähän ruohosipulia sivuun leipien viimeistelyyn, sekoita loput lihan joukkoon kapristen kanssa.
3. Lisää öljy, sinappi ja worcesterkastike tartarseokseen, mausta suolalla ja pippurilla. Anna lihan maustua jääkaapissa noin vartin verran.
4. Paahda ruisleipäviipaleet ja voitele voilla. Muotoile tartarseos pihveiksi joko käsin tai muotin avulla. Nosta pihvit leipien päälle.
5. Viimeistele leivät nokareella ranskankermaa, muutamalla kapriksella ja ruohosipulisilpulla. Rouhaise pinnalle mustapippuria.

Vinkki

Sekoita tartarmassa ahkerasti maistellen. Lisätilkka worcesterkastiketta tai ripaus sormisuolaa voi olla juuri se puuttuva palanen. Ulkofileen sijaan voit käyttää karitsan sisäfileetä tai paahtopaistia.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla