viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Karitsamakkara-nakkipiilo
Reseptit

Karitsamakkara-nakkipiilot

17.11.2020 Linnea Vihonen + kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
35 min
servings Created with Sketch.
20 annosta

Karitsamakkara-nakkipiilot valmistuvat croissant-tuoretaikinasta. Kirpeällä punakaalisalaatilla täytetyt karitsamakkara-nakkipiilot maistuvat piemontelaisen punaviinin kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 karitsan raakamakkaraa

1 prk (240 g) croissant-tuoretaikinaa esim. Danerolles

1 muna

2 rkl vaaleita seesaminsiemeniä

*

Kirpeä punakaali:

pala (100 g) punakaalia

2 rkl valkoviinietikkaa

2 tl jyväsinappia

1 tl oliiviöljyä

ripaus suolaa

1 tl juoksevaa hunajaa

*

Rapea salvia:

2 dl rypsiöljyä

salvianlehtiä

suolaa

Lisäksi:

puolukoita tai karpaloita

jyväsinappia

Valmistusohje

1.Kypsennä makkarat ensin paketin ohjeen mukaan. Voit käyttää myös valmiiksi kypsiä makkaroita, kuten chorizoa.
2. Pyörittele kypsät ja jäähtyneet makkarat spiraalimaisesti croissanttaikinan sisään piiloon. Leikkaa taikinapötkylät noin ruokalusikallisen kokoisiksi paloiksi. Voitele taikinaosat munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
3. Paista paloja 180-asteisessa uunissa noin 8–10 minuuttia.
4. Valmista kirpeä punakaali. Leikkaa kaali ohueksi suikaleeksi. Laita kaalisuikaleet kulhoon, lisää muut ainekset. Sekoita ja anna levätä hetki huoneenlämmössä, jotta maut tasaantuvat.
5. Paista salvianlehdet öljyssä. Kuumenna öljy paistinpannussa noin 180-asteiseksi. Ripottele salvianlehdet öljyyn. Kun lehti ei enää sihise öljyssä, nosta talouspaperille valumaan. Mausta lämpimänä ripauksella suolaa.
6. Laita nakkipiilot tarjolle. Nosta kirpeää punakaalia hieman lämpimien karitsamakkararullien päälle. Sipaise viereen jyväsinappia ja nosta puolukat sinapin päälle. Koristele rapeilla salvianlehdillä.

Viinisuositus:

Armigero Barbera d'Asti Superiore 2019

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Piemonte
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Karitsatartarleivät

time Created with Sketch.
30 min
Leipä
Alkuruoka

Kesäinen karitsatoast

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
Liharuoka
Alkuruoka

Lue lisää

Ole oman keittiösi lihamestari – näin paloittelet karitsan takajalan

04.03.2024 Vinkit Kalle Tanner + Kuvat Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

TOP 5 pääsiäisen lammaspunkut

07.04.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä