Reseptit

Jogurttizuccotto ja amarettosiirappi

26.12.2020 Arto Rastas + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen

time Created with Sketch.
5 h
servings Created with Sketch.
4–6 annosta

Zuccotto on italialainen, pakastettu kakku ja vähän unohdettu herkku. Se on helppoa tarjottavaa illallisella, sillä sen voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen.

Ainekset

valmista suklaakakkupohjaa (esim. Boström)

2 liivatelehteä

1 rkl voita

1 dl sokeria

2 rkl vettä

1 rkl kaakaojauhetta

2 dl kuohukermaa

2 rkl tomusokeria

1 dl maustamatonta jogurttia

40 g tummaa suklaata

25 g cocktailkirsikoita

25 g pistaasipähkinöitä

*

Kostutus:

1 dl kahvia

4 cl Disaronno Amaretto -likööriä

*

Amarettosiirappi:

1 dl vettä

1 dl sokeria

4 cl Disaronno Amaretto

*

Koristeluun:

tomusokeria

pistaasimurua

kukkien terälehtiä

Valmistusohje

1. Vuoraa pieni kupera pohjainen kakkuvuoka tai kulho kelmulla. Leikkaa kakkupohjasta ohuita paloja ja aseta ne vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Liota liivatelehtiä kulhossa kylmässä vedessä viitisen minuuttia.
3. Kiehauta voi, sokeri, vesi ja kaakao ”siirapiksi” kattilassa. Lisää liotetut ja ylimääräisestä vedestä kuivaksi puristetut liivatelehdet seokseen, nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.
4. Vaahdota kerma ja tomusokeri.
5. Ota ¼ vaahdosta talteen toiseen kulhoon. Sekoita jäljelle jäänyt kermavaahto ja jogurtti huolellisesti jäähtyneeseen “kaakaosiirappiin”.
6. Hienonna suklaa, kirsikat ja pistaasit. Sekoita pienempään määrään kermavaahtoa suklaa, kirsikat sekä pistaasipähkinät.
7. Kostuta kakkupohjat kahvin ja amareton seoksella.
8. Levitä pohjan päälle kerma-kirsikkavaahto. Kaada seuraavaksi vuokaan kerma-jogurtti-suklaavaahto, tasoita lastalla. Aseta päälimmäiseksi kakkulevypala ja kostuta se kahvi-amaretolla.
9. Peitä kakku kelmulla ja nosta pakastimeen vähintään 5 tunniksi.
10. Tee amarettosiirappi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Lisää amaretto, nosta pois liedeltä ja jäähdytä.
11. Ota zuccotto pakastimesta. Poista kelmu astian päältä ja kumoa kakku tarjoilulautaselle. Poista loput kelmut. Koristele zuccoto tomusokerilla, pistaasimurulla ja kukan terälehdillä. Tarjoa kakku amarettosiirapin kanssa.

Viinisuositus:

Ferreira 10 Years White Port

Alkon tuotenro: 305944

Portviini Portugali
18,39 €
0.375 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Kultaiset suklaamoussepiparit

time Created with Sketch.
25 min
Munaton
Jälkiruoka

Punajuuribrownie

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Mustikka-pannacotta ja mantelimuru

time Created with Sketch.
2 h 30 min
Munaton

Vastaavia artikkeleita

Nauti piparit viimeistä murua myöten – katso kolme herkullista piparijälkkäriä!

07.12.2020 Viinilehden toimitus

Maa-artisokka yllättää – katso vinkit viinin valintaan

28.10.2020 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock