Nauti piparit viimeistä murua myöten – katso kolme herkullista piparijälkkäriä!
Pipari on talven ikisuosikki. Pipari maistuu sellaisenaan, juustojen kanssa, talona, ukkona, koristeltuna tai suoraan pelliltä. Piparijälkkärit ovat kuitenkin täysin omaa herkullista luokkaansa ja niissä saat nauttia piparista viimeistä murua myöten.
Pyreneillä ja Prioratissa huippuviinejä tekevä Raül Bobet on Espanjan arvostetuimpia enologeja. Pedantti ja filosofimaisen utelias viinitekijä viihtyy luonnossa.
Viinin kypsytyksessä eli säilytyksessä on oikeastaan kyse viinin hyvin hitaasta pilaantumisesta ja siitä ohikiitävästä hetkestä, kun juoma saavuttaa vivahteikkaan huippunsa. Pienen viinikellarin voi kerätä vaikka vaatekaappiin.
Vanhaa zen-buddhalaista elämänohjetta voi mainiosti soveltaa myös viinistä nauttimiseen. Minulle ei ole tärkeää tietää paljon viineistä. Tärkeää on osata nauttia elämästä.