Ainekset
valmista suklaakakkupohjaa (esim. Boström)
2 liivatelehteä
1 rkl voita
1 dl sokeria
2 rkl vettä
1 rkl kaakaojauhetta
2 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
1 dl maustamatonta jogurttia
40 g tummaa suklaata
25 g cocktailkirsikoita
25 g pistaasipähkinöitä
*
Kostutus:
1 dl kahvia
4 cl Disaronno Amaretto -likööriä
*
Amarettosiirappi:
1 dl vettä
1 dl sokeria
4 cl Disaronno Amaretto
*
Koristeluun:
tomusokeria
pistaasimurua
kukkien terälehtiä
Valmistusohje
1. Vuoraa pieni kupera pohjainen kakkuvuoka tai kulho kelmulla. Leikkaa kakkupohjasta ohuita paloja ja aseta ne vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Liota liivatelehtiä kulhossa kylmässä vedessä viitisen minuuttia.
3. Kiehauta voi, sokeri, vesi ja kaakao ”siirapiksi” kattilassa. Lisää liotetut ja ylimääräisestä vedestä kuivaksi puristetut liivatelehdet seokseen, nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä.
4. Vaahdota kerma ja tomusokeri.
5. Ota ¼ vaahdosta talteen toiseen kulhoon. Sekoita jäljelle jäänyt kermavaahto ja jogurtti huolellisesti jäähtyneeseen “kaakaosiirappiin”.
6. Hienonna suklaa, kirsikat ja pistaasit. Sekoita pienempään määrään kermavaahtoa suklaa, kirsikat sekä pistaasipähkinät.
7. Kostuta kakkupohjat kahvin ja amareton seoksella.
8. Levitä pohjan päälle kerma-kirsikkavaahto. Kaada seuraavaksi vuokaan kerma-jogurtti-suklaavaahto, tasoita lastalla. Aseta päälimmäiseksi kakkulevypala ja kostuta se kahvi-amaretolla.
9. Peitä kakku kelmulla ja nosta pakastimeen vähintään 5 tunniksi.
10. Tee amarettosiirappi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Lisää amaretto, nosta pois liedeltä ja jäähdytä.
11. Ota zuccotto pakastimesta. Poista kelmu astian päältä ja kumoa kakku tarjoilulautaselle. Poista loput kelmut. Koristele zuccoto tomusokerilla, pistaasimurulla ja kukan terälehdillä. Tarjoa kakku amarettosiirapin kanssa.