Ainekset
1 kakku, 10 palaa
gluteeniton
20 min + 2 h paistamiseen ja jäähtymiseen
*
250 g voita (huoneenlämpöistä)
3 dl sokeria
3 munaa (huoneenlämpöistä)
250 g mantelijauhetta
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna
3 rkl sitruunamehua
*
Koristeluun:
tomusokeria
sitruunan kuorta
Valmistusohje
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan vatkaten.
2. Yhdistä mantelijauhot, perunajauhot ja leivinjauhe.
3. Kääntele kuivat aineet taikinan joukkoon yhdessä sitruunan kuoriraasteen ja sitruunamehun kanssa.
4. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halkaisija 22 cm). Lusikoi taikina vuokaan.
5. Paista 180-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.
6. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja pidä vuoka kakun päällä, kunnes kakku on kokonaan jäähtynyt.
7. Koristele jäähtynyt kakku halutessasi tomusokerilla ja sitruunan kuoriraasteella. Tarjoa kakku sellaisenaan tai jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Kakun rakenne on hieman murumainen, joten se kannattaa syödä lusikalla.