viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Italialainen manteli-sitruunakakku

28.03.2019 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
20 min
servings Created with Sketch.
10 annosta

Italialainen manteli-sitruunakakku on kakun ja piiraan ihana välimuoto. Se maistuu raikkaan sitruunaiselta ja manteliselta. Mikä parasta, herkku on gluteeniton ja sen voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 kakku, 10 palaa

gluteeniton

20 min + 2 h paistamiseen ja jäähtymiseen

*

250 g voita (huoneenlämpöistä)

3 dl sokeria

3 munaa (huoneenlämpöistä)

250 g mantelijauhetta

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna

3 rkl sitruunamehua

*

Koristeluun:

tomusokeria

sitruunan kuorta

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan vatkaten.
2. Yhdistä mantelijauhot, perunajauhot ja leivinjauhe.
3. Kääntele kuivat aineet taikinan joukkoon yhdessä sitruunan kuoriraasteen ja sitruunamehun kanssa.
4. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halkaisija 22 cm). Lusikoi taikina vuokaan.
5. Paista 180-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.
6. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 30 minuuttia. Kumoa kakku ja pidä vuoka kakun päällä, kunnes kakku on kokonaan jäähtynyt.
7. Koristele jäähtynyt kakku halutessasi tomusokerilla ja sitruunan kuoriraasteella. Tarjoa kakku sellaisenaan tai jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Kakun rakenne on hieman murumainen, joten se kannattaa syödä lusikalla.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Tomaatti-pestopiirakat

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Quiche lorraine metsäsienistä

time Created with Sketch.
55 + pohjan esipaistamine min
Leivonnainen

Lue lisää

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Väriterapiaa punajuuresta! Helpot punajuurireseptit ja täsmäviinisuositukset

08.09.2021 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Maa-artisokka yllättää – katso vinkit viinin valintaan

28.10.2020 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä