Paahdettu raparperi, mansikkasorbetti ja ceme patissiere

Haudutettu raparperi, mansikkasorbetti & creme patissiere

Haudutettu raparperi, creme patissiere, mansikkasorbetti, mansikat ja pistaasipähkinä on täydellinen yhdistelmä demi-sec-sampanjan kera.

1 h

15.03.2021 Lukas Hemnell + kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Raparperin haudutusliemi:

500 g raparperia

5 dl vettä

500 g sokeria

1 vaniljatanko

1 tähtianis

1 appelsiinin kuori

*

Creme patissiere:

2,5 dl maitoa

2,5 dl kermaa

1 vaniljatanko

6 keltuaista

125 g sokeria

40 g maissitärkkelystä

25 g voita

*

Mansikkasorbetti:

200 g vettä

200 g sokeria

40 g glukoosia

1 kpl liivatelehti (2g)

500 g mansikkapyreetä

*

Mansikkapyree:

1 kg mansikoita

100g sokeria

Valmistusohje

Raparperin haudutusliemi
1. Kuori raparperit ja pilko sopiviksi paloiksi. Nosta palat syrjään.
2. Sekoita raparperin kuoret ja loput ainekset keskenään. Kiehauta kattilassa.
3. Lisää raparperinpalat. Hauduta niitä liemessä, niin että palat ovat vielä hieman napakoita.
4. Anna raparperipalojen jäähtyä nesteessä.
5. Nosta lautaselle ja koristele crème pâtisièrilla, mansikkasorbetilla, tuoreilla mansikoilla ja pistaasipähkinöillä.

Creme patissiere
1. Laita kaikki ainekset paitsi voi kattilaan.
2. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksunee.
3. Nosta pois liedeltä ja lisää voi yhä sekoittaen. Siivilöi ja jäähdytä.

Mansikkasorbetti
1. Keitä vesi, sokeri ja glukoosi.
2. Lisää kylmässä vedessä pehmentynyt liivatelehti.
3. Sekoita sokeriliemi ja mansikkapyree.
4. Pyöritä valmiiksi jäätelökoneessa.

Mansikkapyree
1. Laita aineet kattilaan ja kuumenna hiljalleen kunnes mansikat mehustuvat.
2. Kiehauta ja soseuta tehosekoittimessa. Siivilöi.

Samppanjasuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla