Ainekset
Raparperin haudutusliemi:
500 g raparperia
5 dl vettä
500 g sokeria
1 vaniljatanko
1 tähtianis
1 appelsiinin kuori
*
Creme patissiere:
2,5 dl maitoa
2,5 dl kermaa
1 vaniljatanko
6 keltuaista
125 g sokeria
40 g maissitärkkelystä
25 g voita
*
Mansikkasorbetti:
200 g vettä
200 g sokeria
40 g glukoosia
1 kpl liivatelehti (2g)
500 g mansikkapyreetä
*
Mansikkapyree:
1 kg mansikoita
100g sokeria
Valmistusohje
Raparperin haudutusliemi
1. Kuori raparperit ja pilko sopiviksi paloiksi. Nosta palat syrjään.
2. Sekoita raparperin kuoret ja loput ainekset keskenään. Kiehauta kattilassa.
3. Lisää raparperinpalat. Hauduta niitä liemessä, niin että palat ovat vielä hieman napakoita.
4. Anna raparperipalojen jäähtyä nesteessä.
5. Nosta lautaselle ja koristele crème pâtisièrilla, mansikkasorbetilla, tuoreilla mansikoilla ja pistaasipähkinöillä.
Creme patissiere
1. Laita kaikki ainekset paitsi voi kattilaan.
2. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksunee.
3. Nosta pois liedeltä ja lisää voi yhä sekoittaen. Siivilöi ja jäähdytä.
Mansikkasorbetti
1. Keitä vesi, sokeri ja glukoosi.
2. Lisää kylmässä vedessä pehmentynyt liivatelehti.
3. Sekoita sokeriliemi ja mansikkapyree.
4. Pyöritä valmiiksi jäätelökoneessa.
Mansikkapyree
1. Laita aineet kattilaan ja kuumenna hiljalleen kunnes mansikat mehustuvat.
2. Kiehauta ja soseuta tehosekoittimessa. Siivilöi.