viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Harissaperunat
Reseptit

Harissaperunat

22.12.2024 Reseptit Satu Koivisto Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuvat Kaisu Kaplin

time Created with Sketch.
60 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Harissatahna antaa potuille lämpimän halauksen.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 kg jauhoisia perunoita

2 rkl rypsiöljyä

2 tl harissatahnaa

1 tl suolaa

pari kierrosta mustapippuria myllystä

*

Paputahna:

1 prk (380/230 g) voipapuja

1 pieni valkosipulinkynsi

2 rkl sitruunamehua

¼ tl suolaa

½ dl rypsiöljyä

1–3 rkl vettä

Valmistusohje

1. Paloittele perunat suupaloiksi kuorineen ja laita hetkeksi veteen likoamaan. Kuivaa perunat.
2. Sekoita öljy, harissatahna, suola ja pippuri kulhossa. Lisää perunat ja sekoita. Kaada perunat uunipellille leivinpaperin päälle.
3. Paahda perunoita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat pinnastaan rapeita. Jos sekoitat pari kertaa paistamisen aikana, perunat paahtuvat tasaisemmin.
4. Valuta ja huuhtaise pavut siivilässä. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi raastimen hienolla terällä korkeareunaiseen kapeaan astiaan. Lisää pavut, sitruunamehu, suola, öljy ja vesi. Surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Jos tahna on mielestäsi liian tönkköä, lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Tarjoa harissaperunat paputahnan kanssa.

Viinisuositus

Stoneleigh Wild Valley Wild Fermented Pinot Gris 2023

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Uusi-Seelanti
15,19 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä