Ainekset
4 kypsää persikkaa
1 vaniljatanko (tai 1 tl vaniljasokeria)
4 rkl koivu- tai taloussokeria
50 g voita
½ sitruunaa
kesämarjoja
(hienonnettuja kurtturuusun terälehtiä)
*
Ruusukerma:
2 dl kuohukermaa
1 tl ruusuvettä
1 tl koivusokeria
Valmistusohje
1. Mittaa ruusukerman ainekset kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi kermaksi.
2. Halkaise persikat ja poista kivi. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja irrota siemenet.
3. Kuumenna koivusokeria pannulla, muurikalla tai trangiassa. Kun sokeri on sulanut, lisää voi ja vaniljansiemenet.
4. Kun voi vaahtoaa, lisää persikanpuolikkaat pannulle leikkuupinta alaspäin ja purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu. Paista persikoita keskilämmöllä, kunnes paistopinta on kullanruskea. Käännä ympäri ja kypsennä vielä hetki lusikoimalla persikoiden päälle kuumaa, karamellisoitunutta lientä.
5. Nosta persikat lautasille, lusikoi päälle ruusukermaa ja viimeistele annokset tuoreilla, hapokkailla kesämarjoilla. Koristele halutessasi hienonnetuilla kurtturuusunlehdillä.
Vinkki:
Vaahdota ruusukerma etukäteen ja pakkaa tiiviiseen rasiaan. Paista persikat trangialla tai grillaa avotulella.