viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Grillatut persikat
Reseptit

Grillatut persikat ja ruusukerma

13.06.2023 Reseptit Linnea Vihonen + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
15 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Linnea Vihonen vie retkikokkaamisen uudelle tasolle. Avotulella valmistetuissa eväissä yhdistyvät vaivattomuus ja kotimaisten raaka-aineiden magiikka.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 kypsää persikkaa 

1 vaniljatanko (tai 1 tl vaniljasokeria) 

4 rkl koivu- tai taloussokeria 

50 g voita

½ sitruunaa

kesämarjoja

(hienonnettuja kurtturuusun terälehtiä)

*

Ruusukerma:

2 dl kuohukermaa

1 tl ruusuvettä

1 tl koivusokeria

Valmistusohje

1. Mittaa ruusukerman ainekset kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi kermaksi.
2. Halkaise persikat ja poista kivi. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja irrota siemenet.
3. Kuumenna koivusokeria pannulla, muurikalla tai trangiassa. Kun sokeri on sulanut, lisää voi ja vaniljansiemenet.
4. Kun voi vaahtoaa, lisää persikanpuolikkaat pannulle leikkuupinta alaspäin ja purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu. Paista persikoita keskilämmöllä, kunnes paistopinta on kullanruskea. Käännä ympäri ja kypsennä vielä hetki lusikoimalla persikoiden päälle kuumaa, karamellisoitunutta lientä.
5. Nosta persikat lautasille, lusikoi päälle ruusukermaa ja viimeistele annokset tuoreilla, hapokkailla kesämarjoilla. Koristele halutessasi hienonnetuilla kurtturuusunlehdillä.

Vinkki:

Vaahdota ruusukerma etukäteen ja pakkaa tiiviiseen rasiaan. Paista persikat trangialla tai grillaa avotulella.

Viinisuositus

Bava Moscato d'Asti 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Piemonte
17,85 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Kelluva saari

time Created with Sketch.
40 min
Alkuruoka

Kesäinen karitsatoast

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
Liharuoka
Jälkiruoka

Affogato ja zabaione

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton

Lue lisää

Punaiset kesäviinit – pruuvissa neljä ranskalaista pinot noiria

10.06.2024 Christina Suominen

Viinilehden terassiopas 2024: 70 x kiehtova terassi

03.06.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Kannucocktailit: Limoncello Spritz ja Italialainen jäätee

16.06.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä