viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Fish & chips tartarkastikkeella

26.06.2012 Resepti Antti Vahtera

Kotimainen fish & chips -versio syntyy kuhasta. Rapean brittiklassikon viimeistelee lempeän etikkainen tartarkastike.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4–6 isoa kuhafileetä

korppujauhoa

valkopippuria

suolaa

6–7 isoa yleisperunaa (esim. Van Gogh)

suolaa

1 l rypsiöljyä

*

Tartarkastike:

2 dl majoneesia

1 dl ruohosipulisilppua

2 rkl hienonnettua suolakurkkua

2–3 hienonnettua salottisipulia

1 rkl Dijon-sinappia

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

2. Leikkaa kuhafileet pituussuunnassa kahtia siten, että saat viillettyä niskaruodot pois. Leikkaa pois myös ohuet vatsalihat. Pyöritä fileepalat suolalla ja valkopippurilla maustetussa korppujauhossa.

3. Kuori perunat ja leikkaa niistä reiluja, pikkusormen vahvuisia ”tikkuja”. Kuumenna öljy 3–4 litran teräskattilassa. Kokeile kuumuutta uppopaistamalla leipäpala öljyssä. Kun leipä ruskistuu, öljy on sopivan kuumaa paistamiseen.

4. Uppopaista perunat pienissä erissä kauniin ruskeiksi. Nosta valmiit perunat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Peitä liinalla tai talouspaperilla. Mausta suolalla.

5. Paista sen jälkeen kalat nopeasti öljyssä. Tarjoa kalat ja perunat tartarkastikkeen kanssa.

Vinkki

Saat kevyemmän ja helpomman version, kun korvaat majoneesin kermaviilillä.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Friteerattu made ja survotut herneet

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä