viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Fish & Chips ja tartarkastiketta

26.06.2012 Antti Vahtera

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kevyemmän ja helpomman version saat, kun korvaat majoneesin kermaviilillä. Leikkaa kuhafileet pituussuunnassa kahtia siten, että saat viillettyä niskaruodot pois. Leikkaa pois myös ohuet vatsalihat. Pyöritä fileepalat suolalla ja valkopippurilla maustetussa korppujauhossa. Kuori perunat ja leikkaa niistä reiluja, pikkusormen vahvuisia ”tikkuja”. Kuumenna öljy 3–4 litran teräskattilassa. Kokeile kuumuutta uppopaistamalla leipäpala öljyssä. Kun […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4–6 isoa kuhafileetä

korppujauhoa

valkopippuria

suolaa

6–7 kpl isoa yleisperunaa (esim. Van Gogh)

suolaa

1 l rypsiöljyä

Tartarkastike

2 dl majoneesia

1 dl ruohosipulisilppua

2 rkl hienonnettua suolakurkkua

2–3 kpl hienonnettua salottisipulia

1 rkl Dijon-sinappia

Valmistusohje

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Kevyemmän ja helpomman version saat, kun korvaat majoneesin kermaviilillä.

Leikkaa kuhafileet pituussuunnassa kahtia siten, että saat viillettyä niskaruodot pois. Leikkaa pois myös ohuet vatsalihat. Pyöritä fileepalat suolalla ja valkopippurilla maustetussa korppujauhossa.

Kuori perunat ja leikkaa niistä reiluja, pikkusormen vahvuisia ”tikkuja”. Kuumenna öljy 3–4 litran teräskattilassa. Kokeile kuumuutta uppopaistamalla leipäpala öljyssä. Kun leipä ruskistuu, öljy on sopivan kuumaa paistamiseen.

Uppopaista perunat pienissä erissä kauniin ruskeiksi. Nosta valmiit perunat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Peitä liinalla tai talouspaperilla. Mausta suolalla.

Paista sen jälkeen kalat nopeasti öljyssä. Tarjoa kalat ja perunat tartarkastikkeen kera.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

21.02.2025 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä