Fish & Chips ja tartarkastiketta

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kevyemmän ja helpomman version saat, kun korvaat majoneesin kermaviilillä. Leikkaa kuhafileet pituussuunnassa kahtia siten, että saat viillettyä niskaruodot pois. Leikkaa pois myös ohuet vatsalihat. Pyöritä fileepalat suolalla ja valkopippurilla maustetussa korppujauhossa. Kuori perunat ja leikkaa niistä reiluja, pikkusormen vahvuisia ”tikkuja”. Kuumenna öljy 3–4 litran teräskattilassa. Kokeile kuumuutta uppopaistamalla leipäpala öljyssä. Kun […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4–6 isoa kuhafileetä

korppujauhoa

valkopippuria

suolaa

6–7 kpl isoa yleisperunaa (esim. Van Gogh)

suolaa

1 l rypsiöljyä

Tartarkastike

2 dl majoneesia

1 dl ruohosipulisilppua

2 rkl hienonnettua suolakurkkua

2–3 kpl hienonnettua salottisipulia

1 rkl Dijon-sinappia

Valmistusohje

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Kevyemmän ja helpomman version saat, kun korvaat majoneesin kermaviilillä.

Leikkaa kuhafileet pituussuunnassa kahtia siten, että saat viillettyä niskaruodot pois. Leikkaa pois myös ohuet vatsalihat. Pyöritä fileepalat suolalla ja valkopippurilla maustetussa korppujauhossa.

Kuori perunat ja leikkaa niistä reiluja, pikkusormen vahvuisia ”tikkuja”. Kuumenna öljy 3–4 litran teräskattilassa. Kokeile kuumuutta uppopaistamalla leipäpala öljyssä. Kun leipä ruskistuu, öljy on sopivan kuumaa paistamiseen.

Uppopaista perunat pienissä erissä kauniin ruskeiksi. Nosta valmiit perunat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Peitä liinalla tai talouspaperilla. Mausta suolalla.

Paista sen jälkeen kalat nopeasti öljyssä. Tarjoa kalat ja perunat tartarkastikkeen kera.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla