Ainekset
4–6 isoa kuhafileetä
korppujauhoa
valkopippuria
suolaa
6–7 kpl isoa yleisperunaa (esim. Van Gogh)
suolaa
1 l rypsiöljyä
Tartarkastike
2 dl majoneesia
1 dl ruohosipulisilppua
2 rkl hienonnettua suolakurkkua
2–3 kpl hienonnettua salottisipulia
1 rkl Dijon-sinappia
Valmistusohje
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Kevyemmän ja helpomman version saat, kun korvaat majoneesin kermaviilillä.
Leikkaa kuhafileet pituussuunnassa kahtia siten, että saat viillettyä niskaruodot pois. Leikkaa pois myös ohuet vatsalihat. Pyöritä fileepalat suolalla ja valkopippurilla maustetussa korppujauhossa.
Kuori perunat ja leikkaa niistä reiluja, pikkusormen vahvuisia ”tikkuja”. Kuumenna öljy 3–4 litran teräskattilassa. Kokeile kuumuutta uppopaistamalla leipäpala öljyssä. Kun leipä ruskistuu, öljy on sopivan kuumaa paistamiseen.
Uppopaista perunat pienissä erissä kauniin ruskeiksi. Nosta valmiit perunat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Peitä liinalla tai talouspaperilla. Mausta suolalla.
Paista sen jälkeen kalat nopeasti öljyssä. Tarjoa kalat ja perunat tartarkastikkeen kera.