Ainekset
4–6 isoa kuhafileetä
korppujauhoa
valkopippuria
suolaa
6–7 isoa yleisperunaa (esim. Van Gogh)
suolaa
1 l rypsiöljyä
*
Tartarkastike:
2 dl majoneesia
1 dl ruohosipulisilppua
2 rkl hienonnettua suolakurkkua
2–3 hienonnettua salottisipulia
1 rkl Dijon-sinappia
Valmistusohje
1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
2. Leikkaa kuhafileet pituussuunnassa kahtia siten, että saat viillettyä niskaruodot pois. Leikkaa pois myös ohuet vatsalihat. Pyöritä fileepalat suolalla ja valkopippurilla maustetussa korppujauhossa.
3. Kuori perunat ja leikkaa niistä reiluja, pikkusormen vahvuisia ”tikkuja”. Kuumenna öljy 3–4 litran teräskattilassa. Kokeile kuumuutta uppopaistamalla leipäpala öljyssä. Kun leipä ruskistuu, öljy on sopivan kuumaa paistamiseen.
4. Uppopaista perunat pienissä erissä kauniin ruskeiksi. Nosta valmiit perunat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Peitä liinalla tai talouspaperilla. Mausta suolalla.
5. Paista sen jälkeen kalat nopeasti öljyssä. Tarjoa kalat ja perunat tartarkastikkeen kanssa.
Vinkki
Saat kevyemmän ja helpomman version, kun korvaat majoneesin kermaviilillä.