Ainekset
Kurkkuvarras:
1 iso kurkku tai 8 minikurkkua
2 ruukkua salaattiorvokkeja
varrastikkuja
*
Jogurttikastike:
4 dl turkkilaista jogurttia
1–2 rkl sitruunan mehua
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
4 rkl kardemummaöljyä
*
Vihreä kardemummaöljy:
2 dl rypsiöljyä
2 tl jauhettua kardemummaa
1 ruukku persiljaa
Valmistusohje
Kurkkuvarras jogurttikastikkeella
Kurkkuvarras
1. Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi. Nypi orvokin terälehdet ruukuista.
2. Asettele kurkkusiivut vartaaseen kurkun muotoon ja pujota siivujen väliin orvokin terälehtiä.
3. Tarjoile kurkkuvartaat ja jogurttikastike kesäisenä alkuruokana, graavisiian kaverina tai grilliruokien lisukkeena.
Jogurttikastike
1. Sekoita jogurtti sileäksi sauvasekoittimella.
2. Mausta jogurtti sitruunamehulla, hienonnetulla valkosipulilla ja suolalla. Sekoita hyvin.
3. Pirskottele vihreä kardemummaöljy jogurttikastikkeen päälle juuri ennen tarjoilua.
Vihreä kardemummaöljy
1. Laita öljy ja kardemummajauhe pieneen kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia
2. Lisää hienonnettu persilja lämpimään öljyyn. Sekoita teho- tai sauvasekoittimella 5 minuuttia täydellä teholla.
3. Siivilöi kardemummaöljy harsoliinan läpi.
3 x vinkki
- Voit tehdä vartaat myös viidakkokurkusta tai avomaankurkusta. Isoista kesäkurkuista saat näyttävän vadin kesäiseen juhlapöytään.
- Viimeistele kurkkuvartaat erilaisilla yrteillä ja kukilla. Kokeile vaikka sitruunamelissaa, sitruunaverbenaa, meiramia tai ruohosipulinkukkia.
- Lisää kurkkuviipaleiden väliin ohuita siivuja vaaleaa kalaa, joko raakana tai marinoituna.