Ainekset
n. 200 g kevyesti suolattua silliä
2 rkl öljyä
1 rkl madrascurrya
1 vihreä hapokas omena kuutioina
150 g tuoretta kurkkua kuutioina
1 rkl väkiviinaetikkaa
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus sokeria
4 rkl majoneesia
3 rkl ranskankermaa
ripaus mustapippuria
*
Marinoitu punasipuli:
1–2 punasipulia renkaina
1–2 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
½ tl sokeria
*
Lisäksi:
tummaa vuokaleipää tai saaristolaisleipää (paahdettuna)
voita voiteluun
1 keitetty kananmuna haarukalla murskattuna
tuoretta tilliä
krassia tai versoja
Valmistusohje
1. Huuhtele ja kuivaa sillifileet tarvittaessa. Kuutioi ja laita kulhoon.
2. Kuumenna öljy pienellä paistinpannulla ja kuullota curry öljyssä. Jäähdytä.
3. Sekoita omena- ja kurkkukuutioiden joukkoon etikka, sitruunamehu, suola ja sokeri. Anna tekeytyä 5–10 minuuttia. Valuta lävikössä.
4. Sekoita silli-, omena-ja kurkkukuutiot, curryöljy, majoneesi ja ranskankerma kulhossa. Mausta pippurilla. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia tai seuraavaan päivään.
5. Laita sipulirenkaat kulhoon ja lisää sitruunamehu, suola ja sokeri. Sekoita ja peitä kulho kelmulla. Anna tekeytyä 15–20 minuuttia tai yön yli. Voitele (paahdetut) leivät. Lusikoi päälle currysillisalaattia. Ripottele pinnalle murskattua kananmunaa, sipulirenkaita ja tilliä. Koristele krassilla tai versoilla.
Viinisuositus
Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut 2020
Alkon tuotenro 1: