Ainekset
1 peruna (keskikokoinen)
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
400 g pakasteherneitä
5 dl kasvislientä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 viipaletta pekonia
2 dl kermaa
1 dl kuohuviiniä
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi peruna. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleita. Sekoita joukkoon perunakuutiot ja kypsennä hetki.
3. Lisää herneet ja kasvisliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
4. Kuutioi pekonit ja paista ne rapeaksi pannulla.
5. Soseuta keitto tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Siivilöi hernesosekeitto toiseen kattilaan.
6. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
7. Kuumenna hernesosekeitto, lisää vaahdotettu kerma ja kuohuviini.
8. Tarkista maku ja ripottele hernesosekeiton pinnalle rapeat pekonit. Tarjoile valmis creme ninon heti.