Churro

Churrotacot kinderkastikkeen ja vaniljarahkan kera

Näiden churrojen valmistaminen onnistuu käden käänteessä keneltä tahansa. Herkulliset churrot tarjoillaan tacojen muodossa ja kruunataan Kinder-kastikkeella ja vaniljarahkalla.

servings 4 annosta

03.04.2023 Reseptit Arto Rastas + viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + tyyli Juuli Hakkarainen + kuvat Elvi Rista

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 1/2 dl vehnäjauhoja

3 rkl tomusokeria            

ripaus suolaa

2 dl kivennäisvettä

120 g voita

3 kananmunaa            

voita paistamiseen

*

Sokerointiin:

1 dl      sokeria

2 tl kanelia

*

Vaniljarahka:

100 g maustamatonta rahkaa

1 dl kuohukermaa

0,5 dl sokeria

1/2 vaniljatanko

1/2 sitruunan mehu

*

Kinderkastike:

3 Kinder-munaa

1 rkl kermaa

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja suola.
2. Kiehauta kivennäisvesi ja kuutioitu voi.
3. Lisää kattilaan jauhoseos ja vatkaa voimakkaasti joko sähkövatkaimella tai käsin pallovatkaimella.
4. Sekoita kananmunat taikinaan yksitellen.
5. Kuumenna vohvelirauta, lisää pannulle voita. Ota taikinasta reilu ruokalusikallinen taikinaa, valuta pannulle ja paista churrot kypsiksi.
6. Pyörittele churrot kaneli-sokeriseoksessa, taita puoliksi ja täytä vaniljarahkalla. Tarjoile kinderkastikkeen kanssa.

Vaniljarahka

1. Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus kulhoon. Lisää rahka, kerma ja sokeri.
2. Vaahdota seos kuohkeaksi ja lisää lopuksi sitruunanmehu.

Kinderkastike

1. Murskaa Kinder-munat kattilaan, lisää kerma ja sulata suklaa miedolla lämmöllä.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla