Ainekset
2 rkl öljyä
n. 800 g kanansiipipaloja
2 rkl inkivääriä hienonnettuna
1 rkl valkosipulia hienonnettuna
3 rkl fariinisokeria
4 rkl soijakastiketta
2 rkl viinietikkaa
1 tähtianis
1 dl valkoviiniä (tai sherryä)
1 kevätsipuli suikaloituna
Valmistusohje
1. Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannussa. Paista siipipalat vaaleanruskeiksi kahdessa erässä.
2. Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Lisää inkivääri, valkosipuli, sokeri, soija, etikka, tähtianis ja viini. Kuumenna liemi kiehuvaksi.
3. Lisää siipipalat ja anna niiden kiehua liemessä välillä käännellen noin 30 minuuttia, kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan ja siivet ovat karamellisoituneet tasaisesti.
4. Siirrä siivet vadille ja viimeistele kevätsipulilla. Tarjoa heti. Varaa aterialle pino serviettejä, sillä tahmeat siivet on tarkoitus syödä sormin.
Vinkki! Tarjoa siipien lisukkeena riisiviinietikalla siveltyjä ja ripauksella chiliä maustettuja kurkkutankoja.
Viinisuositus