Sticky wings - tahmeat kiinalaiset kanansiivet

Chinese sticky wings – kiinalaiset kanansiivet

Sormisyötävät kanansiivet valmistuvat kätevästi ja nopeasti yhden pannun taktiikalla.

45 min
servings 3 annosta

18.04.2023 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä + viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 rkl öljyä

n. 800 g kanansiipipaloja

2 rkl inkivääriä hienonnettuna

1 rkl valkosipulia hienonnettuna

3 rkl fariinisokeria

4 rkl soijakastiketta

2 rkl viinietikkaa

1 tähtianis

1 dl valkoviiniä (tai sherryä)

1 kevätsipuli suikaloituna

Valmistusohje

1. Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannussa. Paista siipipalat vaaleanruskeiksi kahdessa erässä.
2. Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Lisää inkivääri, valkosipuli, sokeri, soija, etikka, tähtianis ja viini. Kuumenna liemi kiehuvaksi.
3. Lisää siipipalat ja anna niiden kiehua liemessä välillä käännellen noin 30 minuuttia, kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan ja siivet ovat karamellisoituneet tasaisesti.
4. Siirrä siivet vadille ja viimeistele kevätsipulilla. Tarjoa heti. Varaa aterialle pino serviettejä, sillä tahmeat siivet on tarkoitus syödä sormin.

Vinkki! Tarjoa siipien lisukkeena riisiviinietikalla siveltyjä ja ripauksella chiliä maustettuja kurkkutankoja.

Viinisuositus

 

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla