Ceviche-tortilla

Ceviche-tortillat

Raikkaan hapokas, raa’asta kalasta, sitruksista ja tuoreesta korianterista valmistettu ceviche on suosittu lisuke Chilessä. Ahh, miten raikasta herkkua!

15 min
servings 4 annosta

04.08.2021 Resepti Elisa Johansson + kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

300–400 g vaaleaa kalaa fileenä (esim. kuha)

1 punasipuli

1 chili (mieto)

3–4 limettiä

1/2 tl suolaa

1 ruukku korianteria

*

Lisäksi:

tortillalettuja

Valmistusohje

1. Poista kalafileistä tarvittaessa nahka ja ruodot. Leikkaa kalat sormenpään kokoisiksi paloiksi. Siirrä laakealle, isolle lautaselle, jossa on hieman reunoja.
2. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa sipulista ohuita puolirenkaita. Laita kalojen kanssa lautaselle.
3. Huuhdo ja halkaise chili. Poista siemenet. Leikkaa chili pieniksi paloiksi. Voit myös jättää chilin kokonaan pois tai käyttää vain osan. Lisää chili kalojen sekaan.
4. Purista limeteistä mehut suoraan lautaselle kalojen ja kasvisten päälle. Mausta ceviche suolalla. Sekoita.
5. Ripottele pinnalle runsaasti korianteria ja tarjoa ceviche tortilla-lettujen kanssa.

Vinkki: Käytä cevichessä säästeliäästi chiliä tai jätä se kokonaan pois, kun tarjoat cevichen viinin kanssa.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla