viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Bulgursalaatilla ja sinihomejuustolla täytetyt omenat

15.02.2017 Arto Rastas Kuva Sami Repo

Kokeile suolaisia uuniomenoita.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvis

*

8 pientä punaista kotimaista omenaa

4 dl keitettyä bulgur-vehnää

2 keskikokoista porkkanaa

2 rkl hienonnettua minttua

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl sitruunamehua

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

200 g sinihomejuustomurua

Valmistusohje

1. Leikkaa omenoista ”hattu” pois ja koverra omena ontoksi. Voit käyttää esimerkiksi pallorautaa apunasi.
2. Hienonna kovertamasi omenan hedelmäliha hienoksi ja lisää keitetyn bulgurvehnän sekaan.
3. Kuori porkkanat ja kuutioi ne hyvin pieniksi kuutioiksi. Kiehauta kuutiot nopeasti vedessä ja lisää sen jälkeen bulgurvehnän sekaan.
4. Mausta bulgursalaatti mintulla, oliiviöljyllä, sitruunamehulla, valkosipulilla sekä suolalla ja pippurilla.
5. Täytä omenat bulgurseoksella, ripottele pintaan pieniä muruja sinihomejuustoa ja gratinoi grillivastuksen alla 200 asteessa 2-5 minuuttia.

 

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Jälkiruoka

Jaloviinaomenat & valkohomejuusto

time Created with Sketch.
20 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Ankanmaksabriossi-leivät

time Created with Sketch.
2 h 25 min
Gluteeniton Leipä

Lue lisää

Juustojen rakastajille: 3 x sinihomejuusto + viini

19.10.2023 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Omenakuohuviiniä Suomesta? Oi kyllä!

11.10.2021 Elisa Ojala + Kuvat Robert Seger

Peltolan Blue -sinihomejuusto ja kolme täydellistä juomaa

14.10.2020 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä