Brie-karpaloleipäset

Karpalo-rosmariinihillo tuo pohjoisen makulisän ranskalaisiin klassikkoleipäsiin. Tarjoa samppanjan kanssa aperitiivina tai alkupalana.

23.02.2022 Elisa Ojala + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Briossileipä:

noin 6 dl (380 g) vehnäjauhoja

1,7 dl (170 g) maitoa

25 g hiivaa

1/2 dl (45 g) sokeria

50 g voisulaa

5 keltuaista

1 tl suolaa

Vuokaan ja voiteluun:

oliiviöljyä

vehnäjauhoja

1 keltuainen

*

Karpalo-rosmariinihillo:

200 g karpaloita (pakaste)

1 dl hillosokeria

2 oksaa rosmariinia

*

2–3 rkl voita paistamiseen

200 g brie-juustoa

Valmistusohje

Briossileipä

1. Siivilöi jauhot kulhoon, tee keskelle kuoppa.
2. Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja sokeri, kaada kuoppaan yhdessä sulatetun voin kanssa.
3. Vaivaa taikinaksi, lisää keltuaiset ja sekoita tasaiseksi
4. Siirrä taikina yleiskoneeseen, lisää suola ja vaivaa taikinakoukkua käyttäen suurella nopeudella elastiseksi taikinaksi 3–5 minuuttia.
5. Muotoile taikina palloksi, pane kulhoon ja nostata kaksinkertaiseksi noin 30–60 min.
6. Vaivaa taikina uudelleen voimakkaasti yleiskoneella. Leivo pötköksi ja pane öljyttyyn leipävuokaan, joka on jauhotettu vehnäjauhoilla. Nostata uudelleen kaksinkertaiseksi.
7. Voitele keltuaisella ja pane 220-asteiseen uuniin. Kun pinta on ruskistunut, peitä vuoka löyhästi foliolla ja laske lämpö 200 asteeseen. Paistoaika on noin 1 tunti.

Karpalo-rosmariinihillo

1. Laita karpalohillon ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
2. Poista rosmariinioksat ja jäähdytä hillo.
3. Leikkaabriossi viipaleiksi. Paista viipaleet voissa ja tarjoile brieviipaleiden ja karpalo-rosmariinihillon kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla