Ainekset
Briossileipä:
noin 6 dl (380 g) vehnäjauhoja
1,7 dl (170 g) maitoa
25 g hiivaa
1/2 dl (45 g) sokeria
50 g voisulaa
5 keltuaista
1 tl suolaa
Vuokaan ja voiteluun:
oliiviöljyä
vehnäjauhoja
1 keltuainen
*
Karpalo-rosmariinihillo:
200 g karpaloita (pakaste)
1 dl hillosokeria
2 oksaa rosmariinia
*
2–3 rkl voita paistamiseen
200 g brie-juustoa
Valmistusohje
Briossileipä
1. Siivilöi jauhot kulhoon, tee keskelle kuoppa.
2. Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja sokeri, kaada kuoppaan yhdessä sulatetun voin kanssa.
3. Vaivaa taikinaksi, lisää keltuaiset ja sekoita tasaiseksi
4. Siirrä taikina yleiskoneeseen, lisää suola ja vaivaa taikinakoukkua käyttäen suurella nopeudella elastiseksi taikinaksi 3–5 minuuttia.
5. Muotoile taikina palloksi, pane kulhoon ja nostata kaksinkertaiseksi noin 30–60 min.
6. Vaivaa taikina uudelleen voimakkaasti yleiskoneella. Leivo pötköksi ja pane öljyttyyn leipävuokaan, joka on jauhotettu vehnäjauhoilla. Nostata uudelleen kaksinkertaiseksi.
7. Voitele keltuaisella ja pane 220-asteiseen uuniin. Kun pinta on ruskistunut, peitä vuoka löyhästi foliolla ja laske lämpö 200 asteeseen. Paistoaika on noin 1 tunti.
Karpalo-rosmariinihillo
1. Laita karpalohillon ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
2. Poista rosmariinioksat ja jäähdytä hillo.
3. Leikkaabriossi viipaleiksi. Paista viipaleet voissa ja tarjoile brieviipaleiden ja karpalo-rosmariinihillon kanssa.