Katkarapucocktail

Bloody Mary -katkarapucocktail

Bloody Mary -rapucocktail on kutkuttava versio 1970–luvun klassisesta katkarapucocktailista.

30 min
servings 6 annosta

09.11.2022 Resepti Meri-Tuuli Väntsi + kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Bloody Mary -kastike:

2 dl tomaattimehua

1 dl tomaattipyreetä

2 tl (tuoretta) piparjuuriraastetta

1 rkl worcestershirekastiketta

1 tl tabascoa

2 tl sokeria

ripaus sellerisuolaa

mustapippuria

*

Rapucocktail:

250 g käsinkuorittuja norjalaisia katkarapuja

1 kypsä, kiinteä avokado

1 dl Bloody Mary -kastiketta

1 dl majoneesia

1 rkl sitruunamehua

4 cl vodkaa

Valmistusohje

1. Yhdistä Bloody Mary -kastikkeen ainekset keskenään, mausta sellerisuolalla ja mustapippurilla.
2. Valuta ravut siivilässä. Ota kourallinen kauneimpia sivuun jääkaappiin koristelua varten ja laita loput kulhoon. 3. Puolita avokado ja poista kivi. Leikkaa avokado pitkittäin 1 cm paksuiksi lohkoiksi. Laita 6 lohkoa sivuun koristelua varten, kuutioi loput 1 x 1 cm paloiksi ja lisää rapujen joukkoon.
4. Kaada 1 dl punaista kastiketta rapujen päälle ja sekoita. Lisää seokseen 1 dl majoneesia ja sitruunamehu. Kääntele ainekset kevyesti sekaisin ja tarkista maku. Laita kylmään.
5. Sekoita vodka loppuun Bloody Mary -kastikkeeseen ja laita se kylmään odottamaan tarjoilua.
6. Kokoa katkarapucocktail: jaa rapuseos laseihin ja lusikoi päälle Bloody Mary -kastiketta. Koristele avokadolohkoilla ja sivuun otetuilla ravuilla. Raasta halutessasi päälle vielä piparjuurta.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla