Ainekset
noin 3 dl
gluteeniton, munaton, kasvis
10 min
*
2 valkosipulinkynttä
50 g parmesaania
2–3 ruukkua (4 1/2 dl) basilikaa
1 ruukku (2 dl) lehtipersiljaa
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl sitruunankuorta
noin 1 1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
*
Tarjoiluun:
leipää tai pastaa
Valmistusohje
1. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet.
2. Raasta parmesaani.
3. Mittaa kaikki aineet kulhoon. Laita öljyä aluksi vain 1 dl.
4. Soseuta pesto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää loput öljyt, jos pesto on liian paksua.
5. Tarjoa pesto leivän tai pastan kanssa sellaisenaan tai käytä ruoanvalmistuksessa. Maistuu myös dippina.
Vinkki: Pesto säilyy tiiviissä purkissa jääkaapissa noin viikon.