Ainekset
noin 1 l (parsa)risottoa
1 muna
2 dl korppujauhoja
5 dl öljyä
*
Ricotta-sitruunatäyte:
150 g ricotta-juustoa
1 sitruuna, kuori raastettuna
¼ tl mustapippuria
¼ tl suolaa
*
Dippi:
2 dl majoneesia
10–15 lehteä salviaa
½ valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Valmista täyte. Raasta puolikkaan sitruunan kuori. Sekoita kuoriraaste, 1 rkl sitruunamehua ja mausteet ricottaan.
2. Ota nokare kylmää risottoa. Muotoile risotosta kostein käsin kämmenen kokoinen levy. Laita keskelle nokare täytettä, muotoile palloksi. Toista, kunnes risotto on käytetty.
3. Riko muna lautaselle, kaada korppujauhot toiselle. Kieritä risottopallot munassa ja sitten korppujauhoissa.
4. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Uppopaista arancinit kullanruskeiksi.
5. Paista lopuksi pilkottu valkosipuli ja salvianlehdet öljyssä.
6. Sekoita valkosipulit ja murennetut salvianlehdet majoneesiin. Dippaa arancini majoneesiin ja nauti.
Viinisuositus
Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Extra Trocken
Alkon tuotenro 1:
13,49 €
0,75 l
Edullinen ostos