Ainekset
1 dl mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
½ dl sokeria
100 g voita
2 rkl jääkylmää vettä
*
Täyte:
6–8 kypsää aprikoosia
½ dl tomusokeria
½ tl vaniljajauhetta
*
Aniskerma:
1 ½ tl aniksensiemeniä
2 dl vispikermaa
3 rkl paksua maustamatonta jugurttia
3 rkl tomusokeria
Valmistusohje
1. Mittaa kaikki taikinan ainekset vettä lukuun ottamatta tehosekoittimen tai monitoimikonen kulhoon. Anna koneen sekoittaa taikina tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää loppuvaiheessa vesi. Pyöräytä tasainen taikina käsin palloksi, kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään noin 10 minuutiksi.
3. Halkaise aprikoosit ja poista kivet.
4. Mittaa isoon kulhoon tomusokeri ja vaniljajauhe. Kääntele aprikoosipuolikkaat seoksessa.
5. Ota taikina jääkaapista ja nosta se leivinpaperille uunipellille. Litistä palloa hieman ja kauli sitten pyöreäksi noin 0,5 cm paksuksi levyksi (halkaisija noin 23 cm).
6. Asettele aprikoosit taikinan keskelle siten, että reunoille jää noin 3 cm leveä tyhjä alue. Taita leivinpaperin avulla reunat aprikoosien päälle.
7. Paista galettea 200-asteisessa uunissa, 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä.
8. Paahda aniksensiemeniä kuumalla, kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä pari kolme minuuttia. Jäähdytä ja jauha siemenet morttelissa hienoksi.
9. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon jugurtti, tomusokeri ja hienonnettu anis.
10. Tarjoile jäähtynyt aprikoosigalette aniskermavaahdon kera.
Vinkki: Galette onnistuu hienosti myös kypsistä persikoista, nektariineista tai luumuista.