Ainekset
4 annosta
25 min + keittämiseen ja jäähtymiseen 2 h
gluteeniton, munaton
*
vaniljaista riisipuuroa
1 dl appelsiinisiirappia
2-3 appelsiinia viipaleina
1 dl pekaanipähkinöitä paahdettuina
50 g tummaa suklaata rouhittuna
*
Vaniljainen riisipuuro:
1 dl vettä
1 dl puuroriisiä
5 dl täysmaitoa
ripaus suolaa
1 vaniljatanko
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
*
Appelsiinisiirappi:
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 appelsiinin kuori suikaleina
Valmistusohje
1. Valmista riisipuuro hyvissä ajoin etukäteen. Mittaa pienehköön kattilaan vesi. Kiehauta ja lisää riisi. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito, suola ja halkaistu vaniljatanko.
2. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia välillä sekoitellen, ettei puuro pala kiinni pohjaan.
3. Jäähdytä puuro.
4. Mausta kerma sokerilla ja vatkaa vaahdoksi. Kääntele vaahto puuron joukkoon.
5. Tee myös appelsiinisiirappi etukäteen valmiiksi. Mittaa siirapin ainekset kattilaan ja kiehauta.
6. Keitä kevyesti poreillen 15-20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.
7. Kokoa annokset. Jaa puuro tarjoilukulhoihin. Lisää pinnalle appelsiiniviipaleet ja valuta päälle appelsiinisiirappia. Viimeistele appelsiiniriisi paahdetuilla pekaanipähkinöillä ja suklaarouheella.