Appelsiinia ja lakritsia

Appelsiinin hapokas raikkaus ja lakritsin koukuttava suolaisuus kohtaavat kepeässä jälkiruoassa.

30 min
servings 4 annosta

03.04.2025 Resepti Kalle Tanner + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Appelsiinimousse:

1 ½ dl appelsiinimehua

½ dl sokeria

1 rkl maizenaa

3 liivatelehteä

1 ½ dl tomusokeria

5 dl kuohukermaa

*

Lakritsikreemi:

1 ½ dl täysmaitoa

1 ½ dl kuohukermaa

250 g lakritsia paloiteltuna

suolaa

*

Viimeistelyyn:

½ sitruunan kuoriraaste

½ appelsiinin kuoriraaste

sormisuolaa

*

Lisäksi tarvitset:

2 pursotinpussia

Valmistusohje

  1. Mittaa 2/3 appelsiinimehusta ja sokeri kattilaan. Kiehauta, kunnes sokeri on sulanut.
  2. Sekoita 1/3 appelsiinimehusta maizenan kanssa. Kaada seos ohuena nauhana kuuman appelsiinimehun joukkoon koko ajan sekoittaen. Kypsennä, kunnes maizena suurustuu ja seos paksuuntuu kiisselimäiseksi. Lisää liotetut liivatelehdet joukkoon, sekoita hyvin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Mittaa tomusokeri ja kerma kulhoon, vaahdota löysäksi vaahdoksi. Varo, ettei liivate ehdi tällä välin jähmettyä liikaa.
  4. Sekoita 1/3 vaahdosta huolellisesti maizenamassan joukkoon. Kääntele seos sitten lopun kermavaahdon joukkoon nuolijalla varovasti käännellen. Laita vaahto pursotinpussiin ja nosta se asettumaan jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli.
  5. Tee lakritsikreemi. Lämmitä maito ja kerma kattilassa. Lisää lakritsipalat joukkoon ja anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Kaada seos tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi kreemiksi, viimeistele ripauksella suolaa. Laita kreemi pursotinpussiin.
  6. Pursota nokareet lakritsikreemiä lautasten keskelle ja tee appelsiinimoussesta kukkamainen kuvio sen ympärille. Viimeistele annokset sitruunan- ja appelsiininkuorella sekä sormisuolalla.

Vinkki

Voit valmistaa lakukreemin hyvissä ajoin etukäteen. Se säilyy jääkaapissa jopa viikon.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla